MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 11:01 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
postmistrz
Awatar użytkownika

Fajna. Czerwona [ok] A takich malo. Tu w Holandii jest takich mnostwo, ale jak juz trafiaja na sprzedaz to ceny z kosmosu ... a raczej z Holandii. Kupic dobra, zdrowa 123 za mniej niz 4kEU bedzie cudem. A to z przyczyn podatkowych. Tu sa horrendalne podatki drogowe, ktore automatycznie "znikaja" jak auto przekroczy 25lat. Zatem zadbane klasyki, takze 126, sa tu w cenie. Wczoraj na "hajweju" mijalem piekna 280E z jasnym wnetrzem. Cudo.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

swój chłop

DJ MAKU pisze:
A jak dla mnie fajny...

Gdzie Ty je qtwa znajdujesz? I ten, i tamta 280-tka były w jakiś sposób wyjątkowe w porównaniu do tego wszystkiego co można dzisiaj znaleźć w ofertach sprzedaży, myślałem, że takie okazje już się w PL nie trafiają, przynajmniej nie w temacie Beczek.

Jeśli to nie tajemnica można wiedzieć ile Cię wyniósł (chociaż orientacyjnie)..?

Hmm, dzięki,

wiem, że 280 i ten Signalrot były i są wyjątkowe, jednak dla mnie najciekawszym moim autem jest II seria, doskonały automat z doskonałym wnętrzem, peeełną dokumentacją, znikomym przebiegiem, no i do "poprawek". Auto ciągle stoi w garażu i czeka na decyzje (było tu opisywane jakieś 1,5 roku wstecz).

Tymczasem poszukuję dobrej, czarnej szmaty na oparcie (wiadomo, że może być z fotela pasażera) i siedziska (bez obicia) lub samych sprężyn - rodzaj tapicery 051. Jeżeli ktoś posiada takie popularne elementy, poproszę o info na priv, aby nie zaśmiecać wątku dealowaniem.

Co do tego ile mnie wyniosło: auto pewnie będę chciał sprzedać dalej więc jakby, co to dam znaka na forum co do warunków, na razie jednak chce się nim nacieszyć i naprawić drobiazgi takie jak fotel, itp.

Co oznacza kod 248 - ogrzewaną szybę, czy tylna kanapa ze zintegrowanymi fotelikami dzieciecymi?

swój chłop

bagry4 pisze:
Co oznacza kod 248 - ogrzewaną szybę, czy tylna kanapa ze zintegrowanymi fotelikami dzieciecymi?

Człowiek ciągle się czegoś dowiaduje - Kielbik rozkodował VIN mojego Signalrot (dziękuję) i okazuje się że kod 248 to - "tylna szyba ogrzewana ze szkla laminowanego (z niewidzialnymi drucikami)", tak więc szyba tylna - element, który uważałem za nieoryginalny (ze względu na brak tych pasków do ogrzewania) jest ok!

Wczoraj zdobyłem doskonały fotel, z którego pozyskałem siedzisko (jakby co to mam do dealu eleganckie oparcie - czarne z II-ej serii) i teraz potrzebuję tylko czarnej tkaniny oparcia do III serii (051).

Auto wyczyściłem w dobrej myjni i teraz nawet w podziemnym garażu lśni, także, jak znajdę chwilę, to wyjadę na zewnątrz i zrobię zdjęcia aktualnego stanu.
Pzdr.,

kombatant
Awatar użytkownika

bagry4 pisze:
Człowiek ciągle się czegoś dowiaduje - Kielbik rozkodował VIN mojego Signalrot (dziękuję) i okazuje się że kod 248 to - "tylna szyba ogrzewana ze szkla laminowanego (z niewidzialnymi drucikami)", tak więc szyba tylna - element, który uważałem za nieoryginalny (ze względu na brak tych pasków do ogrzewania) jest ok!

Jak się dobrze przyjrzysz to paski do ogrzewania widać.
Jak będzie Ci się nudziło to policz te paski, kiedyś krążyły tu obiegowe teorie, że ilość pasków w tylnej szybie zgadza się z numerem modelu na którym jest założona szyba czyli W116 - 116 pasków, W123 - 123 paski. Jak potwierdzisz daj znać [oczko]

postmistrz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
czyli W116 - 116 pasków, W123 - 123 paski. Jak potwierdzisz daj znać [oczko]

A w Gelendzie 463 paski [hehe]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Klubowicz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
W123 - 123 paski.[oczko]
taaa, liczyliśmy na którymś spocie u mnie i wyszło 123 :)
niestety nie działa już nawet ilość skrzydlakowa ani SL-owa :(

swój chłop

Nie wiem jak z paskami - przyglądne się wkrótce bardziej tej szybie i policzę :)

Tymczasem, do czego służy przycisk, który zakreśliłem?

Załączniki:
1becker.jpg
1becker.jpg [ 165.08 KiB | Przejrzano 1345 razy ]
wiarus junior
Awatar użytkownika

Dwutonowy sygnał dźwiękowy.

swój chłop

class pisze:
Dwutonowy sygnał dźwiękowy.

Dziękuję,
rzeczywiście pod maską są jakieś dodatkowe klaksony. Jeżeli ten dodatek nie jest zapisany na tabl. lakierowanej, to oznacza to, że ziomek sam sobie pozakładał? Podobnie jest z anteną, na tabl. jest 534 czyli mechaniczna, a w rzeczywistości elektryczna - tu już bardziej rozumiem, że wymienił sobie ręczną na elektryczną.

Czy da się stwierdzić na podstawie tych wszystkich informacji po jakim klawiszu jest ta dziura?
Możliwe jest aby wpadł do środka taki przycisk?

Załączniki:
DSC_0030.jpg
DSC_0030.jpg [ 137.44 KiB | Przejrzano 1306 razy ]
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 3939571
u siebie mam tak przycisk od tylnej lampki, ale ja mam coupe [oczko]

W124 220E '93
S124 280TE '92
W140 500SE '94

kombatant
Awatar użytkownika

SKOWRON pisze:
WeebShut pisze:
W123 - 123 paski.[oczko]
taaa, liczyliśmy na którymś spocie u mnie i wyszło 123 :)
niestety nie działa już nawet ilość skrzydlakowa ani SL-owa :(

Taaaa jak liczyliście na spocie po 10 piwach, to finalnie okaże się, że są tam 62 paski ;)

wiarus junior
Awatar użytkownika

U mnie w tym miejscu jest włączanie świec żarowych. Nie wiem, czy tak było w oryginale czy ktoś przerobił (baujahr 1982)

weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
bagry4 pisze:
zostało wystawione na sprzedaż przez ubezpieczalnie, czy też komis za 2100EU!
Podstawy do kalkulacji wiekszosci handlarzy sa nieprzewidywalne - w kazdym razie nie maja zbyt wiele wspolnego z wolnym rynkiem (prawami popytu i podazy) :o.
voytas pisze:
Nie wiem czy komplet niemieckich papierów podnosi jej poziom fajności?
Gdyby byl komplet to moim zdaniem tak, ale na zdjeciu widac zestaw podstwawowy, bez ktorego nie masz po co wybierac sie do wydzialu komunikacji.
bagry4 pisze:
Tak, kanapa ze zintegrowanymi fotelikami dzieciecymi w W123... Ludzie, myslcie troche, to nie boli! :roll:.
bagry4 pisze:
Jeżeli ten dodatek nie jest zapisany na tabl. lakierowanej, to oznacza to, że ziomek sam sobie pozakładał?
Nie, to oznacza jedynie, ze nie ma go na tabliczce lakierowanej. Jezeli nie byloby go w karcie danych to juz moznaby sie zastanawiac ale w dalszym ciagu nie oznacza to, ze wypas siedzi w aucie "nielegalnie". Zdazaja sie elementy oryginalnego wyposazenie nie ujete w karcie danych - na tabliczce lakierowanej natomiast rzadko kiedy sa wszystkie (no chyba, ze jest ich raptem trzy na krzyz). Na twoim miejscu bardziej przejmowalbym sie nadmiarowym wlacznikiem przy dzwigni zmiany biegow i cala zwiazana z nim "infrastruktura" niz nadmiarowym klaksonem [zlosnik]
bagry4 pisze:
Czy da się stwierdzić na podstawie tych wszystkich informacji po jakim klawiszu jest ta dziura?
Wg mnie (i na podstawie tych wszystkich informacji) wyglada na to, ze jest to dziura po zaslepce [zlosnik].

'71 250 CE, angol

swój chłop

kielbik pisze:
bagry4 napisał(a):
zostało wystawione na sprzedaż przez ubezpieczalnie, czy też komis za 2100EU!
Podstawy do kalkulacji wiekszosci handlarzy sa nieprzewidywalne - w kazdym razie nie maja zbyt wiele wspolnego z wolnym rynkiem (prawami popytu i podazy) .

Też tak uważam ale załączam fotę tej okazyjnej oferty (była w schowku).

kielbik pisze:
voytas napisał(a):
Nie wiem czy komplet niemieckich papierów podnosi jej poziom fajności?
Gdyby byl komplet to moim zdaniem tak, ale na zdjeciu widac zestaw podstwawowy, bez ktorego nie masz po co wybierac sie do wydzialu komunikacji.

Napisałem do poprzedniego ownera - może się ujawni i przekaże jakieś książki... A komplet jest ponadpodstawowy [zlosnikz] , bo są kwity z przeglądów z 2005 z informacjami o usterkach? Przetłumaczy mi ktoś biegły w niemieckim, o co kaman?

kielbik pisze:
Na twoim miejscu bardziej przejmowalbym sie nadmiarowym wlacznikiem przy dzwigni zmiany biegow i cala zwiazana z nim "infrastruktura" niz nadmiarowym klaksonem

Gazoprzełącznik jest dość estetyczny - jakoś mnie nie razi. Być może instalacja jest sprawna, myślę, że na tą chwilę lepiej mieć lub nie.

[quote="desperado"]bagry4 napisał(a): Czy da się stwierdzić na podstawie tych wszystkich informacji po jakim klawiszu jest ta dziura?
Wg mnie (i na podstawie tych wszystkich informacji) wyglada na to, ze jest to dziura po zaslepce .

Cieszy mnie to, że dziura jest po zaślepce - może ktoś z Was wysłałby mi taki plastik pod choinkę? Czy w ASO sprzedają takie drobiazgi - kupował już ktoś?

Poszukuję dobrej, czarnej tkaniny oparcia do III serii (kod 051) - sprawdźcie proszę swoje zapasy!

Załączniki:
z7.JPG
z7.JPG [ 31.67 KiB | Przejrzano 1203 razy ]
z5.JPG
z5.JPG [ 25.46 KiB | Przejrzano 1203 razy ]
swój chłop
Awatar użytkownika

A masz z tyłu lampkę? U mnie w tym miejscu jest włącznik tylnej lampki.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00