witam mam parę pytań - pacjent to 116 z 78 r 280 se; silnik 110.983 skrzynia automat
1. jak wyregulowac mieszankę - zdemontowałem gaz i jest za bogata - , zmieniłem świece (stare były okopcone na czarno) , wyminiłem fitry, auto dziwnie sie spala kopci na siwo -biało -az w oczy szczypie takie gryzące spaliny - śrubka od regulacji (na imbusa jak wyczytałem na forum) była całkiem wykręcona wiec wkręciliśmy nową (zadnego kitu czy innej mazi na tym nie było

) - chodzi mi o kompedium krok po kroku czy moze jakiś odnośnik - na forum niewiele znalazłem
2. jaki macie olej w skrzyni automatycznej - ja mam wlany czerwony wiec wychodzi ze atf syntetyk
3. czy pod tylna kanapą oraz oparciem kanapy orginalnie było jakieś wygłuszenie - wyciszenie ? po moim demontazu knapy jest tylko blacha - jesli nie ma to czy jest sens czym to zrobic jakimis matami moze?
4. wnętrze mam całe zdemontowane i jak sie jedzie słychac tylny most - tak mi sie na razie wydaje - nie jakoś bardzo ale jednak wycie - czy wystarczy czasem wymienic sam olej czy ktoś to regenerował i jak to szło ?
5 jakie sa seryjne opony w 116 - mam kazdą z innej parafi i takie balony ze głowa boli na przedzie np felga rial 16'' opona 225/60 /r16 a tył 225/55/r16 - chce zmienic na max 215 rozmiar bo chyba 205 beda za małe na rozmiar felgi
6.czy w polsce dostepne sa obicia tapicerskie podobne(nie musi to być orginał - ma byc coś zblizonego) do obicia welurowego chciałbym miec coś takiego jak bylo w originale
[url][URL=http://img215.imageshack.us/i/904kg.jpg/]

[/url]
[/url]
7. ostatnie - szukam do kupienia pokrywy skrzynki bezpieczników, dobrych lampek tylnej rejstracji , oraz jakiegoś opisu typu "naprwiam sam " w jezyku polskim jesli istnieje - mam wersje w jezyku wroga PDF i nic z niej nie czaje a przetłumaczyć to to kosmos
przepraszam ze az tyle ale to są moje wątpliwości po 1 tyg pracy z samochodem i robienie pewnych rzeczy na nowo - ogólnie nie ma tragedi - blacharsko moze byc (wyprowadzony i zabezpieczony choć na razie bez pisakowania całości - troche to nie po mojej mysli na na razie musi tak byc mysle ze za 5 lat do tego wróce)- najwiecej problemów miałem z elektryką z którą juz sie uporałem (wszystko działą w 100% a nie działało prawie nic) uporałem sie takze z klimatronikiem który był seryjnie na pokładzie, a porzedni własciciel sprzedał ze 6 lat temu jaiemus niemcowi za dobrą kase - efekt nie działało nic nawet nie było ogrzewania ani nawiewów - teraz z panelu climatronica działa ogrzewanie , wszytkie nawiewy i cyrkulacja (obieg wew oraz zewnetrzny) wiadomo na czas dopuki nie upoluje jakiegos sprawnego sterownika i innych czesci do uruchomienia klimy (pocieszające jest to ze wszystkie podłaczenia zostały , podcisnienia , wiazki ) sprzedał cała mechanikę + sterownik(czyli to co najdrozsze) bedzie musiało funkcjonowac takie "druciarstwo" choć nic nie zepsuliśmy ani nawet nie ucieliśmy pół kabla tak aby w kazdej chwli mozna było wrócić do orginału
aha jakby ktoś chciał elementy do gazu lub sprawny hak to zapaszam oddam za free - mi juz niepotrzebny - butla stako homologacje miała do 2010 r reszta chyba dobra nawet nie wiem nie sprawdzałem - pzdr Szymon