MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 18, 2025 6:57 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 183187
Szanowni użytkownicy merców i forumowicze. Bardzo proszę o kliknięcie na glukometr w poniższej stronie.

http://www.accuchek.pl/pomozdzieciom/

Z góry dziękuję.

Worek

wiarus junior
Awatar użytkownika

Na jakie szkolenia? Przecież to trzeba być skończonym kretynem, żeby nie złapać w 5 minut o co chodzi w hipo- i hiperglikemii i co robić wtedy.

Taką elementarną wiedzę można zdobyć w guglach jeszcze pierwszego września, kiedy to dany pedagog dowie się, że ma cukrzyka w klasie.

Na jaką jeszcze okoliczność tych nauczycieli wyszkolą? Żeby uważały na stopy małych cukrzyków? Czy żeby nie darli na małych cukrzyków gęby, kiedy wyjmują kanapkę albo batona i jedzą na lekcji, bo im pompa pika alert.

A w międzyczasie sklepik szkolny ma się bardzo dobrze i sprzedaje pepsacza, puste słodycze i czipsy... [chory]

A Roche na AccuCheckach robi tak obłędną kasę, że ta dycha przy tym, to jak bym ja dał komuś na ulicy zeta i napisał o tym na fejsbuku. Pomp niech ufundują z dziesięć chociaż.

Ale kliknąłem i tak. [hihi]

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

krasuss młodszy pisze:
Na jakie szkolenia? Przecież to trzeba być skończonym kretynem, żeby nie złapać w 5 minut o co chodzi w hipo- i hiperglikemii i co robić wtedy.

Naprawdę? Jak mój syn zachorował na cukrzycę próbowaliśmy mu znaleźć przedszkole. Wszędzie lądował na listach rezerwowych tylko i wyłącznie dla tego, że ma cukrzycę i po rozmowach z dyrektorkami dowiadywaliśmy się, że właśnie dlatego. To nie jest tylko kwestia hipo - czy hiperglikemii ale też wiedzy na temat wymienników węglowodanowych, insuliny czy sposobu aplikowania glucagenu w sytuacjach kryzysowych.
Takie szkolenia można też odbyć w Centrum Zdrowia Dziecka za friko i takie szkolenie odbyły opiekunki z prywatnego przedszkola, której właścicielka nie zesrała się ze strachu widząc dziecko z cukrzycą.
Jeśli jedno kliknięcie spowoduje to, że świadomość tego czym jest cukrzyca w narodzie wzrośnie to warto to robić. Dlaczego?
Mały przykład - podczas ostatniego pobytu w CZD z moim synem w pokoju "mieszkał" 10 letni chłopiec. Jak to bywa w takich sytuacjach pogadałem sobie z jego ojcem o różnych sprawach - wiele do roboty tam nie ma, więc pogadać sobie jest jedną z niewielu "rozrywek". Jego syn ma cukrzycę o 4 roku życia. W szkole miał przyjaciela, z którym siedział w ławce. Rodzice tego przyjaciela postanowili mu wyprawić urodziny. Zaprosił naszego bohatera tej krótkiej historii. Dzieciak cieszył się niemożliwie do momentu kiedy na parę dni przed imprezą przestał. Ojcu zajęło dwa dni wyciągniecie od syna dlaczego. Okazało się, że matka jego przyjaciela nie zgodziła się na jego uczestnictwo bo jest chory. Dramat.
Klikajcie w linka do bezmiar niewiedzy na temat jest dramatyczny.

krasuss młodszy pisze:
Taką elementarną wiedzę można zdobyć w guglach jeszcze pierwszego września, kiedy to dany pedagog dowie się, że ma cukrzyka w klasie.

Można, tylko trzeba chcieć a z tym chciejstwem różnie bywa.

krasuss młodszy pisze:
A Roche na AccuCheckach robi tak obłędną kasę, że ta dycha przy tym, to jak bym ja dał komuś na ulicy zeta i napisał o tym na fejsbuku. Pomp niech ufundują z dziesięć chociaż.

Jak większość firm farmaceutycznych.

postmajtek

Zgadza się, cukrzyca jest problemem i chorobą z którą większość ludzi niestety nie ma bladego pojęcia. Dlatego akurat jestem "za" jeśli chodzi o takie akcje.

wiarus junior
Awatar użytkownika

Worek pisze:
Naprawdę? Jak mój syn zachorował na cukrzycę próbowaliśmy mu znaleźć przedszkole.

Napisali "na organizację szkoleń nauczycieli dzieci z cukrzycą" to myślałem dosłownie o nauczycielach.

Fakt, że o przedszkolach i opiekunach/nauczycielach nie myślałem, bo to jednak rzeczywiście zupełnie inna para kaloszy. I tam już trzeba być obrytym poważnie i odpowiedzialność jest potężna i poza tym wychodzi często, jak syfiaście gotuje się w takich miejscach. Ja sie trochę nie dziwię, że po cichu się migają. Historia klasyczna - Ale co się dziecku stanie, przecież to zwykłe, zdrowe pieczone jabłko. Tam cukru nie ma... A w glukometrze brakło skali...

Przerypane mieć cukrzycę za takiego małego bąką. [chory] Współczuję.

Bo jak już trafi człowieka, co to i pożarł i popił i niezdrowo pożył, to przynajmniej wie za co to. A w szkole to syf i gnój jest sam siebie a jeszcze słuchać przemówień, jak by to był trąd i biegać z pompą czy kłuć się po kątach na partyzanta to już w ogóle. [chory]

W nowym roku podwieś info o odpisie 1% na diabetyków.eu albo jakich innych wojowników. [zlosnikok]

swój chłop
Awatar użytkownika

Worek pisze:
Okazało się, że matka jego przyjaciela nie zgodziła się na jego uczestnictwo bo jest chory. Dramat.

Ludzie to są jednak tępi :-? :roll: Wybacz porównanie ale tą panią należy złapać za ramiona, odwrócić tyłem do siebie...

...i kopać w d... aż rozum do głowy wróci. TFU! Nie cierpię takich ludzi a w PL mamy tego ciemnogrodu na metry, jak kartofli...
Serdecznie pozdrawiam.

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Dlatego trzeba ewangelizować. Większość takich zachowań wynika z niewiedzy.

kombatant
Awatar użytkownika

Zapewne chodzi tez o papier, ze się odbyło takie szkolenie. Google papierka nie wystawia.

W124 230E '87
Drink Beer!

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Informacja prasowa

Warszawa, 7 stycznia 2013 r.

10 000 zł w 3 tygodnie!

Trzy tygodnie. Tylko tyle czasu było potrzebne, by zgromadzić 50 000 kliknięć internautów na stronie akcji charytatywnej na rzecz Ogólnopolskiej Federacji Pomocy Dzieciom i Młodzieży Chorym na Cukrzycę. Dzięki temu Roche Diagnostics Polska przekaże Federacji 10 000 zł na zorganizowanie szkoleń dla pedagogów uczących dzieci z cukrzycą.
Akcja charytatywna zorganizowana przez dystrybutora glukometrów Accu-Chek, firmę Roche Diagnostics Polska, wystartowała w Mikołajki, 6 grudnia. Aby wziąć w niej udział, należało wejść na stronę www.accu-chek.pl/pomozdzieciom i kliknąć w zdjęcie glukometru. Miała trwać do 6 lutego, jednak już po3 tygodniach, 27 grudnia, zanotowano wystarczającą liczbę kliknięć! Całość kwoty, czyli 10 000 zł, zostanie przekazana Ogólnopolskiej Federacji Organizacji Pomocy Dzieciom i Młodzieży Chorym na Cukrzycę na zorganizowanie szkoleń dla nauczycieli i opiekunów zajmujących się dziećmi z cukrzycą w szkołach i przedszkolach.
- Bardzo się cieszę, że akcja charytatywna zakończyła się tak szybko. Wierzę, że dzięki niej uda nam się pomóc wielu dzieciom, które będą mogły bez przeszkód uczestniczyć w edukacji w szkołach i przedszkolach. – mówi Monika Zamarlik, prezes Federacji. - Dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w akcji!
Akcja została zorganizowana, bo w Polsce wciąż zdarza się, że dyrekcja przedszkola lub szkoły odmawia przyjęcia dziecka z cukrzycą. Rodzice są bezradni, nauczyciele rozkładają ręce, a najwięcej tracą na tym najmłodsi. Podstawą do rozwiązania tego problemu jest szkolenie kadry pedagogicznej – i właśnie na ten cel zostaną przekazane zebrane pieniądze.

Dzięki wielkie wszystkim za kliknięcie.

http://diabetica.pl/79-artykuy-stae-new ... 3-tygodnie

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00