Punkt dla Ciebie - cupholder w Ducato to porazka, podobnie jak kieszenie w drzwiach. Napoje trzymam w lodowce (camper), a nie w schowkach w drzwiach. Ducato poza tym ma chlodzony schowek przed pasazerem.
Tempomat w formie wajhy przy kierownicy jest ok jak dla mnie, przyzwyczajenie z MB. W Cayenne i w Lexie tez tak jest i bardzo dobrze sie uzywa.
Niskie zawieszenie Ducato to akurat plus dla campera, dodatkowo do zabudowy tego typu Fiat produkuje inne, nizsze ramy. Przy ciezkiej i wysokiej alkowie test to atut. Podobnie widze sprawe opon, szersze zapewniaja lepsza stabilnosc. Fiat oferuje dodatkowo szerszy tylny most ktory dodatkowo poprawia stabilnosc. Przy camperowych przebiegach 1/4 ceny nie robi wielkiej roznicy. Co innego w dostawczaku, inne przebiegi, inna kalkulacja kosztow.
Dostep do wlewu spryskiwacza - koszmar, potrzebny lejek, inaczej ponad polowa plynu bedzie pod autem. Zarowka - tak jak pisalem, nie bylo wiekszych problemow, ale nie wiem jak to wyglada przy silnikach 2.3 i 3.0, moze byc jeszcze mniej miejsca. Co prawda do campera i tak bym dawal xenony ze spryskiwaczami, wiec wymiana zarowek (palnikow) raczej zadko.
Reczny z lewej w camperze to dobrze. Czesciej korzystam z drzwi zabudowy niz z drzwi kierowcy, wiec reczny miedzy fotelami by przeszkadzal.
Co do hamulcow z tylu - wydaje mi sie, ze do camperow sadawane tarcze, ale sprawdze. Mysle ze przy 2.3 i 3.0 tak bedzie. Reczny faktycznie wysoko bierze.
Teraz kwestia napedu - do campera raczej przedni ze wzgledu na wysokosc zabudowy oraz na mase. Taki przyklad z ostatnich studiow:
Sprinter 316 z zabudowa typu alkowa wazy ok. 3150kg, zatem pozostaje jakies 350kg ladownosci jezeli chcemy miec auto na B. Czyli jak wsiade ja i zatankuje caly zbiornik wody czystej (100 lub 120 litrow) to juz mam jakies 210-230kg. A gdzie zona, dzieci, zarcie, ciuchy, rowery, mebelki itp?
Dla porownania Ducato z taka sama zabudowa bedzie wazyl ponizej 3000kg (okolo 2950). 200kg roznicy to bardzo duzo.
Generalnie idealem byl by zintegrowany canper na Sprinterze 2.7 z automatem, ale nie przeskocze masy. Ja bym sie jeszcz zmobilizowal i C zrobil, ale zona nie. Poza tym idea jest taka, ze camper bedzie wyjanmowany wsrod znajomych, zatem DMC do 3.5t jest konieczne. Gdyby nie to, to bym sobie europejskimi autami glowy nie zawracal, tylko sprowadzil Winnebago z USA z benzynowa V8 i po klopocie

Dzieki za cenne uwagi! Transitem w zeszlym roku bardzo dobrze mi sie jechalo, ale zle doswiadczenia wielu uzytkownikow z silnikami jakos mnie zniechecaja. Potwierdzaja to takze ceny uzywanych - na Transicie sa duzo tansze niz na Ducato, mimo ze Ducato czesto ma slabszy silnik. Cos w tym musi byc.
Bodzio - tak, gotowca. Nie chce mi sie bawic w budowanie. ewentualnie bede dozbrajal wg potrzeb, n.p. klima stacjonarna i pneumatyczne zawieszenie.