MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 03, 2025 5:37 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Siedząc w product placement przy pisaniu pracy magisterskiej dokopałem się właśnie do zbioru pewnych krótkometrażowych produkcji które są czymś pomiędzy telewizyjnym spotem reklamowym [paredziesiąt sekund, czysta reklama, cień fabuły] a długometrażowym filmem kinowym [godzina oglądania, rozwinięta fabuła, samochody jako rekwizyt który pojawia się od czasu do czasu]. BMW sfinansowało realizację kilku filmów po 8-10 minut, z kawałkiem fabuły, z dużym udziałem ich samochodów, całość wykonana naprawdę z rozmachem [2 minuty z całości to napisy końcowe]. Nie obraziłbym się, gdyby istniało coś takiego z udziałem MB, a Ci którzy nie mają alergii na biało niebieskie znaczki i 3-literowe nazwy mogą sobie przejrzeć stronkę http://bmwfilms.com/ - najbardziej "jazdowy" jest wg mnie "The Star" [Clive Owen, Madonna, BMW M5, reż Guy Ritchie], a najbardziej ambitny "Beat the devil" [Clive Owen, Brown, Gary Oldman i Marilyn Manson, BMW Z4, współprodukcja Ridley Scott].

pozdrawiam

Swoja BABA

TrickyKid pisze:
... a Ci którzy nie mają alergii na biało niebieskie znaczki i 3-literowe nazwy ...

macie taka alergie ?

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

swój chłop
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
...dokopałem się właśnie do zbioru pewnych krótkometrażowych produkcji które są czymś pomiędzy telewizyjnym spotem reklamowym...

Mam wszystkie zgrane od jakiegoś czasu... Ambush jest niezły [ok]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Widziałem wszystkie. W jednym pognietli 126 :cry: ... poprzednią 7. Straty 7 były niporównywalnie małe w stosunku do 126, chyba dlatego, że 7 uderzyła tylem w przód 126. Naprawdę dobrze zrobione.

wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
phill pisze:
TrickyKid pisze:
... a Ci którzy nie mają alergii na biało niebieskie znaczki i 3-literowe nazwy ...

macie taka alergie ?

Niektórzy mają taką alergię - zwykle ma na to wpływ styl prezentowany przez niektórych właścicieli tych samochodów [zwłaszcza modeli e30 i e34]. Ja szczerze się przyznam, że nie lubię specyficznej stylizacji tej marki, ale jestem jak by nie było wrażliwy na każdy kawał dobrej motoryzacji. Chodzi za mną M635CSi - jeśli kiedyś będę miał kolekcję, aut, to chętnie takiego rekinka widziałbym w moich zbiorach. A dawno dawno temu, kiedy będąc we Francji mój ojciec szukał auta do kupienia - wahał się pomiędzy W115 240D 3.0 i 523iA e28... wybrał Merca, z powodów ekonomicznych [diesel] i użytkowych [dużo turlaliśmy się Polska-Francja-Polska z przyczepą] :-D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00