Sebian pisze:
Jutro rano blacharz zabierze ze szrotu mój nowy przód i autko zacznie nabierać prawidłowych kształtów
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
Wczorajszy dzień wcale nie był taki wesoły
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Okazało się, że Eminencja miała dzwona, a przednie fragmenty jej podłużnic były grzane i wyciągane, zatem zaszła konieczność odcięcia tych fragmentów i zastąpienia ich elementami dawcy
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Po konsultacji z Sebim wyraziłem na to zgodę, bo lepiej mieć solidne sztukowane podłużnice niż papierowe
Wczoraj z rana blacharz zabrał się do przygotowania przodu dawcy do rozpunktowania i wszczepienia uzyskanych elementów do Eminencji:
Przy okazji zabezpieczenia antykorozyjne MB zostały przeklęte, bo zdarcie tak solidnej warstwy wymaga nie tylko palnika, ale i łaciny
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
:
W międzyczasie złożyłem w ASO zamówienie na wszelkie klamry służące do mocowania listew okolic przedniej i tylnej szyby oraz spinki mocujące przednie i tylne elementy ozdobnych listew bocznych
Wczoraj dotarła wreszcie do mnie przesyłka od Zbigola
![[piwo]](./images/smilies/piwo.gif)
zawierająca mojego Beckera
W drodze powrotnej do domu podjechałem do zaprzyjaźnionego salonu car-audio, gdzie podpiąłem do ściany demo to radyjko, po czym oniemiałem
Becker to Becker - nie mogę się doczekać, kiedy zainstaluję go i odsłucham w aucie
W salonie złożyłem jednocześnie zamówienie na 2-drożne głośniki o średnicy 12cm. Wybór padł na Sonavox'a i zapewne jest to słuszna decyzja
Do wiadomości posiadaczy W124 podaję symbole głośników: S641 na przód oraz S626 na tył (zawierają pierścienie dystansowe/mocujące). W nowym katalogu Sonavox'a figuruje bodajże tylko jeden model S642 zarówno na przód, jak i na tył (bez ww. pierścieni, zatem lepiej zachować oryginalne)
Nowa instalacja audio zostanie uruchomiona za ok. 10 dni