MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 22, 2025 3:04 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 284 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 1019 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
POPEY pisze:
Zobacz czy maska nie jest pokrzywiona.Skoro miał dzwona to jest możliwosć ze" z braku laku" maska była prostowana i dopasowywana pod błotniki albo reszta auta pod nią.:)
Pozdro

Spoko. Maska jest nowa w stanie idealnym. Podobnie błotniki. Dzwon dotyczył części pół metra wcześniej.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior

Jak miałeś dziury po kulach na tyle to kto wie co sie z przodem działo [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz

POPEY pisze:
Jak miałeś dziury po kulach na tyle to kto wie co sie z przodem działo [zlosnik]

Dziury poszły do kosza. W każdym razie byłem dziś przed południem u blacharza i okazało się, że wszystko udało się spasować. Jak to się mówi: popieścisz, to zmieścisz [oczko] W każdym razie wina leży po stronie błotników - okazały się podróbką [szalone], ale i tak nic innego nie mogłem znaleźć [szalone] Zatem auto pójdzie do lakieru z tymi elementami, a najwyżej za jakiś czas poszukam dobrych używanych oryginałów, przelakieruję i założę [cool]

Zrobiłem dziś jakieś fotki - może wieczorem zapodam [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz

Sebian pisze:
Zrobiłem dziś jakieś fotki - może wieczorem zapodam [oczko]

Wieczór ten czy inny - co za różnica [zlosnik]

Pierwsza fotka dla Łysego: [cool]

Obrazek

Druga dla Idzika: [cool]

Obrazek

Całość po spasowaniu przodu i przeprowadzeniu na stanowisko lakiernicze wyglądała kilka dni temu tak:

Obrazek
Obrazek

Problem, o którym wcześniej wcześniej wspominałem dotyczył tego miejsca:

Obrazek

... i miał niby być związany w różnicach wewnętrznego profilu starej i "nowej" maski:

Obrazek
Obrazek

To właśnie ten fragment "nowej" maski miał opierać się o puszkę bezpieczników i uniemożliwiać jej spasowanie. Na szczęście duży 3-punktowy zapas regulacji pozwolił na dokładne spasowanie blach [cool]

W międzyczasie zakupiłem elementy układu wentylacji zapobiegające dostawaniu się kurzu do auta, ale dzięki żaluzjom umożliwiające zamknięcie bagażnika [oczko]

Obrazek

Po niedawnym objeździe szutrowego odcinka trasy VI zlotu dziwiliśmy się z Idzikiem, że pół mojego bagażnika było czyte, a drugą połowę pokrywała gruba warstwa kurzu. Niby prosty patent, a jaki skuteczny [cool]

Dziś autko zostało ponownie rozebrane:

Obrazek

Pracownicy serwisu zabrali się za oczyszczanie powierzchni trudnodostępnych (w tym miejsca osadzeń przedniej i tylnej szyby, komory silnika oraz wnętrza bagażnika). Po tej operacji na wszystkie elementy w ciągu najbliższych 24-48 godzin zostanie położony podkład w kolorze "Staasi". Nastepnie Eminencja otrzyma lakierek nr 751, a bagażnik od wewnątrz coś ciemnego i w piątek po wystudzeniu opuści komorę lakierniczą [cool] W przyszłym tygodniu zostanie ubrana z powrotem w swoje listewki i inne zdemontowane uprzednio elementy. Dostanie również nowy wkład atrapy wraz z listewkami, żeby w piątek 3.09 wrócić odmieniona w moje ręce [usmiech]

Tymczasem nadal rozbijam się zielono-żółtym wrzodem CC700. Dziś z rana podczas wyjazdu z garażu tłumik wrzoda podziękował za współpracę:

Obrazek

W wyniku tego zdarzenia losowego odstawiłem na trasie Piaseczno - Łomianki tzw. "wiochę" i najadłem się niemałego wstydu (oczywiście w koszulce klubowej) [szalone] [oczko] [zlosnik] Wewnątrz auta przy zamkniętych szybach brzmiało to mniej więcej tak: http://www.sebian.pl/temp/wrzod_in.wav [szalone] Jednak to nic w porównaniu z dźwiękiem, który był słyszalny na zewnątrz, zwłaszcza wewnątrz słynnego warszawskiego tunelu w obniżeniu Wisłostrady: http://www.sebian.pl/temp/wrzod_out.wav [zlosnik] Na szczęście mechanicy już wstawili mu nowy wypierd, zatem 5 tydzień bez Eminencji jakoś przeżyję [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Co ty chcesz tłumik supersport... [zlosnik] Ja miałem to samo w beczce... Dźwięk rzecz jasna dużo bardziej donośny, a to była godz. 23:30 i centrum W-wy... Ale się działo [cool] [zlosnik] [oczko]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
Klubowicz

Sebian pisze:
Pracownicy serwisu zabrali się za oczyszczanie powierzchni trudnodostępnych (w tym miejsca osadzeń przedniej i tylnej szyby, komory silnika oraz wnętrza bagażnika). Po tej operacji na wszystkie elementy w ciągu najbliższych 24-48 godzin zostanie położony podkład w kolorze "Staasi". Nastepnie Eminencja otrzyma lakierek nr 751, a bagażnik od wewnątrz coś ciemnego i w piątek po wystudzeniu opuści komorę lakierniczą [cool] W przyszłym tygodniu zostanie ubrana z powrotem w swoje listewki i inne zdemontowane uprzednio elementy. Dostanie również nowy wkład atrapy wraz z listewkami, żeby w piątek 3.09 wrócić odmieniona w moje ręce [usmiech]

Robota wre - wczoraj (środa) rano zastałem autko podczas przygotowań do gruntowania i położenia podkładu:

Obrazek

Wszystkie elementy zostały uprzednio oczyszczone z elementów podejrzanych. Wnętrze bagażnika wyglądało tak:

Obrazek
Obrazek

... a elementy okolic przedniego pasa tak:

Obrazek
Obrazek

Kiedy zjawiłem się w warsztacie ok. godziny 14:30, autko było już zagruntowane:

Obrazek

... a pracownik serwisu powoli pokrywał je podkładem w politycznie poprawnym kolorze [oczko]:

Obrazek

Niestety Panowie zapomnieli o jednym ważnym szczególe, jakim jest serce Eminencji, czyli silnik Diesel'a, i omyłkowo pozostawili nalepkę dotyczącą regulacji zaworów benzynowej trzysetki dawcy przedniego pasa [szalone] [zlosnik]

Obrazek

Na moje wyraźne polecenie nalepka zostanie usunięta, a miejsce po niej oczyszczone i pomalowane [cool]

Tak wyglądał wczoraj plac boju:

Obrazek

... a tak w McDonald's pakują silniki Diesel'a na wynos [zlosnikok]

Obrazek

Pokazano mi wczoraj również próbkę mojego nowego lakieru, czyli 751 w pełnej krasie [cool] To delikatny odcień jasnej szarości wpadający w błękit - taki gołębi kolor [oczko] Oto jego próbka (po prawej) uwieczniona przy środkowym słupku Eminencji w dotychczasowym kolorze (po lewej):

Obrazek

Różnica ewidentna [szalone] Ciekawe, jakie wrażenia czekają mnie dziś i to już za kilka godzin [oczko] Na pewno po drodze zaliczę ASO, gdzie za kilka duperelek zapłacę jakieś kosmiczne sumy [szalone] Zastanawiam się, czy powoli zacząć podliczać globalny koszt remontu SE, czy pozostać w błogiej, aczkolwiek połowicznej nieświadomości [oczko] [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ile za taką impreze ci zaśpiewają?

Tytuł:
Klubowicz

Witek pisze:
Ile za taką impreze ci zaśpiewają?

Demontaż auta, blachara i lakier po całości, montaż ok. 4000zł. Z tym, że u mnie wyszło trochę więcej roboty, zatem pewnie ta kwota ciut wzrośnie [szalone] Uważam, że to dobra oferta [cool] Firma posiada komorę lakierniczą i komputerową mieszalnię lakieru, pracownicy znają się na swojej robocie bardzo dobrze [cool]

Ostatnio rozmawiałem ze znajomym taksówkarzem, który oczywiście rzucił hasło, że drogo, bo na Mazurach czy gdzieś tam zrobiłbym to 2 razy taniej u jakiegoś p. Henia [zlosnik] Nawet nie chciałem o tym słyszeć [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jasne, też lubie p. heniów, jurków itp. [zlosnikz] mojej bryce też by się to przydało. tyle tylko ze w moim wypadku ta wartość to przynajmniej 110% jej wartości :-?

Tytuł:
Klubowicz

Sebian pisze:
Ciekawe, jakie wrażenia czekają mnie dziś i to już za kilka godzin [oczko] Na pewno po drodze zaliczę ASO, gdzie za kilka duperelek zapłacę jakieś kosmiczne sumy [szalone] Zastanawiam się, czy powoli zacząć podliczać globalny koszt remontu SE, czy pozostać w błogiej, aczkolwiek połowicznej nieświadomości [oczko] [zlosnik]

Reparatura, czyli komplet mocowań przedniego błotnika i dwa komplety mocowania listewek ozdobnych tylnych słupków (w sumie garść śrubek i spinek) kosztowały ok. 80zł [szalone] Na szczęście był to chyba ostatni zakup w ASO dotyczący remontu blacharsko-lakierniczego SE.

Rano w warsztacie zastałem schnącą po zagruntowaniu i położeniu podkładu Eminencję:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po południu cała powierzchnia miała zostać zmatowiona. Niestety nie miałem czasu, żeby podjechać i zrobić jakieś fotki [szalone] Jutro wielkie malowanie [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Moze zostawisz go w macie... Ostatnio modny efekt w kregach dyktatorow mody [zlosnikz]

s123 240TD - 6.X.82; Taigabeige Drobinka

http://www.nanoelektrody.pl

Tytuł:
Klubowicz

qzyn pisze:
Moze zostawisz go w macie... Ostatnio modny efekt w kregach dyktatorow mody [zlosnikz]

Może nie? [zlosnik] Nie będę upodabniał auta do wozów homoseksualistów [szalone] [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam!

Ile może kosztować naprawa takich ognisk rdzy? Wiem, trzeba pojechać i zapytać, ale wolę wcześniej być przygotowany na szok...

Tak to wygląda:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzięki!
Pozdrawiam - Bartek

Tytuł:
Klubowicz

MercBeginner pisze:
Witam!

Ile może kosztować naprawa takich ognisk rdzy? Wiem, trzeba pojechać i zapytać, ale wolę wcześniej być przygotowany na szok...

Dzięki!
Pozdrawiam - Bartek

Skoro wiesz, to podjedź i niech Ci wycenią. Ja nie prowadzę tego typu usług, zatem w cenach się nie orientuję [szalone] [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Chodziło mi o to czy jest to kwestia setek czy tysięcy :(

W140 TurboDiesel - Brilliant silver metallic "Frantz"

W123 Diesel - Cypress green '81

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 284 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 1019 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00