Witam,
Trafił mi się w ostatnich dniach mały wypad za granicę. W sobotę postanowiłem zorganizować spot politycznie poprawny. Około południa jeszcze w centrum konferencyjnym na terenie kompleksu hotelowego,
w którym zatrzymałem się dzięki uprzejmości poprawnie brzmiącej marki,
umówiłem się z kolegą na wieczorne piwkowanie w pobliskiej piaskownicy
Ok. 16:00 wyruszylismy w drogę, podziwiając piekne widoki (było ich jeden
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
)
Auto (Toyota LandCruiser) prowadzone przez wariata z Tanzanii
dotarło w końcu do piaskownicy
Występowałem oczywiście w jedynej możliwej na taką okazję koszulce, która jako kolejna została obfotografowana przez mojego kolegę
Tuż przed zachodem Słońca
przywdzialismy z kolegą stosowne stroje
po czym obaliliśmy szampana zagryzając truskawkami
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
Skąd szampan i truskawki na środku pustyni? Skąd zasięg telefoni komórkowej na pustyni?
Chwilę później przenieśliśmy się do położonego na... oczywiście że na pustyni... obozu Beduinów, gdzie przy jękach duszy potępionej i tańczącym brzuchu obaliliśmy stosownego browarka pod tradycyjne wynalazki arabskie
Skąd ten temat tutaj? Dlaczego w spotach i zlotach? Bo moim towarzyszem był członek-założyciel oraz pierwszy prezes holenderskiego Mercedes W114-W115 Club (
http://www.mercedesclub.nl) - Peter Haaima (poniżej na zdjęciu wraz z naszą koleżanką z Browarii)
Spotkanie upłynęło w sympatycznej atmosferze. Oczywiście tematem były Mercedesy, sprzęt PA i takie tam inne męskie rozmowy przy browarku
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Poznaliśmy się w styczniu tego roku na zamku w Straubing w Bawarii - oczywiście dzięki temu, że poza oficjalnymi przyjęciami zawsze za granicą występuję w koszulkach klubowych. Peter w styczniu zauważył mnie, zrobił fotkę mojej koszulki z adresem strony, a potem udało mu się dować mnie na bankiecie. Okazało się, że starał się przybyć do Pułtuska, ale jego wóz odmówił współpracy. W każdym razie jesteśmy w stałym kontakcie i będziemy starać się rozwinąć współpracę międzynarodową na płaszczyźnie /8
CDN... być może
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Tymczasem pozdrawiam i życze wszystkim spotów z ciekawymi ludźmi w interesujących miejscach (nawet, jeśli będzie to piaskownica)
Chyba czas na nowy avatarek, co?
![[zlosnikok]](./images/smilies/zlosnikok.gif)