MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw cze 26, 2025 9:36 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Klubowicz

Numer GG: 267496
Witam,

Trafił mi się w ostatnich dniach mały wypad za granicę. W sobotę postanowiłem zorganizować spot politycznie poprawny. Około południa jeszcze w centrum konferencyjnym na terenie kompleksu hotelowego,

Obrazek

w którym zatrzymałem się dzięki uprzejmości poprawnie brzmiącej marki,

Obrazek

umówiłem się z kolegą na wieczorne piwkowanie w pobliskiej piaskownicy

Obrazek

Ok. 16:00 wyruszylismy w drogę, podziwiając piekne widoki (było ich jeden [oczko] [szalone])

Obrazek

Auto (Toyota LandCruiser) prowadzone przez wariata z Tanzanii

Obrazek

dotarło w końcu do piaskownicy

Obrazek

Występowałem oczywiście w jedynej możliwej na taką okazję koszulce, która jako kolejna została obfotografowana przez mojego kolegę

Obrazek

Tuż przed zachodem Słońca

Obrazek

przywdzialismy z kolegą stosowne stroje

Obrazek

po czym obaliliśmy szampana zagryzając truskawkami [cool] Skąd szampan i truskawki na środku pustyni? Skąd zasięg telefoni komórkowej na pustyni? :o [cool] [zlosnik]

Chwilę później przenieśliśmy się do położonego na... oczywiście że na pustyni... obozu Beduinów, gdzie przy jękach duszy potępionej i tańczącym brzuchu obaliliśmy stosownego browarka pod tradycyjne wynalazki arabskie [zlosnikok]

Skąd ten temat tutaj? Dlaczego w spotach i zlotach? Bo moim towarzyszem był członek-założyciel oraz pierwszy prezes holenderskiego Mercedes W114-W115 Club (http://www.mercedesclub.nl) - Peter Haaima (poniżej na zdjęciu wraz z naszą koleżanką z Browarii) [cool]

Obrazek

Spotkanie upłynęło w sympatycznej atmosferze. Oczywiście tematem były Mercedesy, sprzęt PA i takie tam inne męskie rozmowy przy browarku [oczko] Poznaliśmy się w styczniu tego roku na zamku w Straubing w Bawarii - oczywiście dzięki temu, że poza oficjalnymi przyjęciami zawsze za granicą występuję w koszulkach klubowych. Peter w styczniu zauważył mnie, zrobił fotkę mojej koszulki z adresem strony, a potem udało mu się dować mnie na bankiecie. Okazało się, że starał się przybyć do Pułtuska, ale jego wóz odmówił współpracy. W każdym razie jesteśmy w stałym kontakcie i będziemy starać się rozwinąć współpracę międzynarodową na płaszczyźnie /8 [cool]

CDN... być może [oczko] Tymczasem pozdrawiam i życze wszystkim spotów z ciekawymi ludźmi w interesujących miejscach (nawet, jeśli będzie to piaskownica) [zlosnikok]

Obrazek

Chyba czas na nowy avatarek, co? [oczko] [zlosnikok]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

Ja zmieniam pracę... też chcę się bawić w piaskownicy!!!
Wracając do opisu, moze do ideału jeszcze daleko [clown] ale całkiem nieźle, nieźle...

Tytuł:
Klubowicz

Biedrona pisze:
Wracając do opisu, moze do ideału jeszcze daleko [clown] ale całkiem nieźle, nieźle...

Bo jeszcze nie opisałem traumatycznych przeżyć z podróży w tamtą stronę :-? Normalnie jak sobie przypomnę, to... :evil:

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Biedrona pisze:

Bo jeszcze nie opisałem traumatycznych przeżyć z podróży w tamtą stronę :-? Normalnie jak sobie przypomnę, to... :evil:

traumatyczne przeżycia z podróży to mozna by opowiadać całą noc albo i dłużej, zwłaszcza jak się jedzie ze szczecina w stronę "stolycy" :roll:

Tytuł:
Klubowicz

Biedrona pisze:
Sebian pisze:
Biedrona pisze:

traumatyczne przeżycia z podróży to mozna by opowiadać całą noc albo i dłużej, zwłaszcza jak się jedzie ze szczecina w stronę "stolycy" :roll:

Bynajmniej licytowanie się o opisy nie jest tematem tego wątku [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

Sebian pisze:

Bynajmniej licytowanie się o opisy nie jest tematem tego wątku [oczko]

no ja wcale nie ujmuję Ci cierpień i czekam na relację szczegółową... [zlosnik]
a czy następny zlot w piaskownicy? po drogach szutrowych może to być całkiem ciekawe... [oczko]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Obrazek

Jak zobaczyłem tą fote to spadłem z fotela ze śmiechy [zlosniki] [oczko] [zlosnik] [oczko]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

No to czekamy na pełną relację. A tego szampana to za dnia dostaliście? ;)
Piwo w nocy rozumiem - Allach nie widzi...

Ten ładny widok to jakiś trochę dziwny - 560 SE :-? ? Się mię zdawało, ze tylko SEL

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
Ten ładny widok to jakiś trochę dziwny - 560 SE :-? ? Się mię zdawało, ze tylko SEL

Były i SE i SEL.

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
A ludzie będą Ci zazdraszczać [zlosnik] ja już to robię.

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
Klubowicz

sebi pisze:
A ludzie będą Ci zazdraszczać [zlosnik] ja już to robię.

A nosi mnie do Holandii na jakiś zlocik [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Klubowicz

Sebian pisze:
CDN... być może [oczko] Tymczasem pozdrawiam i życze wszystkim spotów z ciekawymi ludźmi w interesujących miejscach (nawet, jeśli będzie to piaskownica) [zlosnikok]

Ciąg dalszy nastąpił 2 dni temu w piątkowy wieczór w Herzogshloss, czyli na zamku w Straubing (Bawaria). Podczas oficjalnej kolacji odebrałem nagrodę za 2. miejsce w konkursie fotograficznym "Photo Contest Dubai 2004" zorganizowanym przez firmę EVI Audio, dla której pracuję. Moje zdjęcie pt. "Cienie pustyni" zostało wybrane spośród ponad 300 nadesłanych na konkurs. W jury oprócz przedstawicieli formy zasiadł m.in. znany fotograf niemiecki Michael Heeg pracujacy dla “Süddeutsche Zeitung”. Nagrodą za 2. miejsce był dyplom zawierający wyróżnioną fotkę oraz cyfrowy aparat fotograficzny Sony z matrycą 5.1MPix. Interesująca była nagroda za 1. miejsce - 1001 litrów paliwa do odebrania w lokalnej stacji benzynowej (w końcu Dubai na ropie rozkwita). Oto moja "nieudana", ale jednak nagrodzona fotka:

Obrazek

Chyba stanę do kolejnych konkursów [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Ostatnio zmieniony ndz sty 16, 2005 10:19 pm przez Sebian, łącznie zmieniany 1 raz.

weteran
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Sebian pisze:

Ciąg dalszy nastąpił 2 dni temu w piątkowy wieczór w Herzogshloss, czyli na zamku w Straubing (Bawaria). Podczas oficjalnej kolacji odebrałem nagrodę za 2. miejsce w konkursie fotograficznym "Photo Contest Dubai 2004" zorganizowanym przez firmę EVI Audio, dla której pracuję. Moje zdjęcie pt. "Cienie pustyni" zostało wybrane spośród ponad 300 nadesłanych na konkurs. W jury oprócz przedstawicieli formy zasiadł m.in. znany fotograf niemiecki Michael Heeg pracujacy dla “Süddeutsche Zeitung”. Nagrodą za 2. miejsce był dyplom zawierający wyróżnioną fotkę oraz cyfrowy aparat fotograficzny Sony z matrycą 5.1MPix. Interesująca była nagroda za 1. miejsce - 1001 litrów paliwa do odebrania w lokalnej stacji benzynowej (w końcu Dubai na ropie rozkwita). Oto moja "nieudana", ale zwycięska fotka:

Obrazek

Chyba stanę do kolejnych konkursów [oczko]

Gratulacje !!

Nieudana okazała sie udana [cool]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Biedrona pisze:

fakt, w 'terespolu'to za wesolo nie jest [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz

michau pisze:
Biedrona pisze:

fakt, w 'terespolu'to za wesolo nie jest [zlosnik]

Tu akurat mie chodzi o przejścia graniczne. Wylatywałem w czwartek rano do Dubaiu i miałem tam być wczesnym wieczorem. W piątek miałem wziać udział w szkoleniach, a wieczorem udać się na kolację do restauracji mieszczącej się na najwyższym piętrze Burj Al Arab - jedynego na świecie 7-gwiazdkowego hotelu (tego w kształcie żaglowca). Dzięki %#&^@%&^%@# Lufthansie dotarłem do Dubaiu w sobotę tuż po północy, co daje opóźnienie ponad dobę. Mało tego zaraz po opuszczeniu samolotu dowiedzieliśmy się z szefem, ze podczas ww. oficjalnej kolacji wręćzono nam nagrodę za najlepszą sprzedaż kompaktowych systemów koncertowych wyrównanych liniowo w Europie Wschodniej. A to co się działo na kolejnych lotniskach i w punktach Lufy, oraz w drodze powrotnej, to już inna historia. 3 dni temu wszedłem do terminalu w warszawskim kurniku i na dzień dobry zobaczyłem 30-minutowe opóźnienie, bo lot LOTu obsługiwała @(*^()*&@!#(&^# Lufthansa. Na pewno nigdy więcej Lufy na lotach długodystansowych. W tym roku czeka nas spocik na Karaibach i wolałbym, żeby historia się nie powtórzyła.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00