MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 27, 2025 12:57 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Klubowicz

Numer GG: 267496
Odnowione auto, nowa cyfrówka, piękne widoki, ciekawe miejsca i bliskie spotkania trzeciego stopnia [oczko] ...

Wszystko zaczęło się w niedzielę po piatkowym ostatnim etapie remontu Szarej Eminencji. W związku z tym przeżyłem szok, kiedy zobaczyłem taki oto widok:

Obrazek

Po takich doznaniach musiałem się uspokoić, a że pierwsze po drodze było Kubol City, to:

Obrazek

Rano udałem się w dalszą drogę, po drodze odwiedzając Trzebnicę (niech żyje Sebi i jajecznica [cool]). W Dzierżoniowie spotkałem się z Qzynem. Po przekazaniu mu politycznie poprawnej pozytywnej energii wyruszyłem w dalszą drogę. Do celu mojej wycieczki było już niedaleko. Lunęło, ale 20 minut później kontemplowałem już takie zjawisko:

Obrazek

Potem zaczęły się wycieczki po okolicy. Swoją drogą o niezłe widoczki dbał Hitler przy dojazdach do tajemniczych kompleksów podziemnych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oto tajemnicza "muchołapka". Podobno Niemcy eksperymentowali tutaj z "latającymi spodkami":

Obrazek

Takich malowniczych wiaduktów w Górach Sowich jest bardzo dużo:

Obrazek

Opuszczony bajkowy pałac w Bożkowie:

Obrazek

Droga do Kudowy-Zdrój (nie wyszły mi fotki z Kaplicy Czaszek w Czermnej [szalone]):

Obrazek

Taki tam sobie jesienny motyw:

Obrazek

I miejsce, w którym powstał ów motyw:

Obrazek

Piękna polska złota jesień nad Jeziorem Bystrzyckim (widok z zamku Grodno):

Obrazek

Potężna tama na tym zbiorniku robi wrażenie:

Obrazek

Obrazek

Tu też Hitler kombinował. Skubany miał gust, tylko po jaką cholerę wszystko niszczył? Poniżej chyba najpiękniejsze ujęcie zamku Książ:

Obrazek

Zachód słońca w górach też ma swój urok:

Obrazek

A oto moje dwie propozycje do kalendarza [oczko]:

Obrazek

Obrazek

Landszafcik nad małym jeziorkiem w drodze do Muzeum Samych Swoich w Lubomierzu:

Obrazek

Motyw z filmu "Gdzie jest generał?" [oczko]:

Obrazek

Zamek Czocha był najdalej wysuniętym punktem moich wycieczek. Tutaj nastąpił szybki odwrót:

Obrazek

W związku z tym na resztkach "drabiny" zwanej A4 rozmył mi się nieco obraz:

Obrazek

Oddawszy we Wrocku gadżety klubowe naszemu vice zajechałem do Colos City w celu wyostrzenia ww. obrazu [zlosnikok]:

Obrazek

Nawet przez chwilę "garnitur" na sobie miałem, na widok którego sporo osób zamarło, ale jakoś fotki w tym uniformie nie mogę znaleźć [oczko] I tak się skończył mój mały urlop, z którego wróciłem "wężykiem, wężykiem..." [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Fajowy wypad za miesto 8) tylko pozazdrościć
Polska jest piękna [zlosnik]

a w stajni :126p,Lublin
:-) nie ma jak kombi :-)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Wypadu pozazdrościć, auta również :-) Pochwal się jakiego osprzętu foto teraz używasz, intuicja kolorystyczna mi podpowiada, że chyba nie jest to Canon. Przemierzam się dość powoli do zakupu jakiegoś aparatu z prawdziwego zdarzenia i zbieram opinie.

Tytuł:
wiarus senior

Tobie to dobrze. Ze środka Europy wszędzie blisko [zlosnikz]
A mówią, że w Polsce nie ma co zwiedzać.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Zdjecia i wycieczka super [zlosnik] ,mam tylko małe pytanko co do foty nr 1.Czy temp silnika jest prawdziwa? :roll:

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
Klubowicz

MERCEDES 4 EVER pisze:
Zdjecia i wycieczka super [zlosnik] ,mam tylko małe pytanko co do foty nr 1.Czy temp silnika jest prawdziwa? :roll:

Hehe... Nie, to efekt zimnego lutu, a robiąc zdjecie przy 175km/h brakowało mi ręki, żeby huknąć w deskę rozdzielczą [oczko]

TrickyKid pisze:
Wypadu pozazdrościć, auta również :-) Pochwal się jakiego osprzętu foto teraz używasz, intuicja kolorystyczna mi podpowiada, że chyba nie jest to Canon. Przemierzam się dość powoli do zakupu jakiegoś aparatu z prawdziwego zdarzenia i zbieram opinie.

Dziękuję [usmiech] Z aparatem to była cała historyjka. Generalnie choruję na lustrzankę cyfrową Nikona (D70). Niestety przed wyjazdem było krucho z płynnością na moich kontach, a bez aparatu nie mogłem wyjechać - domyslałem się, że będą tam piękne jesienne widoki. W sumie miałem tylko kilka godzin, żeby aparat kupić. Stwierdziłem, że kupię doraźnie jakiegoć cyfrowego "głupka" i oczywiście miałem na myśli coś ze stajni Nikona. Wybór padł na Mega Avans, gdzie zostałem odwiedzony od mojego pomysłu. Okazało się, że w cenie typowej 4Mpix "małpy" Nikona mogę zakupić Canona A85, który w przeciwieństwie np. do Nikona Coolpixa 4200 posiada możliwość manualnych nastaw - takich samych jak w lustrzankach. Zostałem obsłużony rewelacyjnie. Po obejrzeniu odbitek wykonanych tym modelem w formacie A4 nie miałem więcej pytań. Canon A85 wraz z akumulatorami, ładowarką i trzema kartami CF 256Mb stał się moją własnością. Oczywiście karty skończyły mi się na trzeci dzień - na szczeście gość ze sklepu fotograficznego w Auchan w Wałbrzychu sprowadził mi kartę 512Mb. Ta oczywiście wystarczyła mi na 1 dzień, dlatego następnego dnia kupiłem u niego kolejną. Tak to jest, jak dostanę do ręki aparat [oczko] Póki co, chyba wreszcie przeczytam instrukcję obsługi A85 oraz to i owo o robieniu dobrych fotek. Z czasem przesiądę się na SLR'a, a Canonem zarządzać będzie Małgosia [cool] Mam teraz nie lada problem - czy na zlotach cykać fotki, czy kręcić filmy? [szalone]

Pozdrawiam [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Sebian pisze:
Canon A85 wraz z akumulatorami, ładowarką i trzema kartami CF 256Mb stał się moją własnością. Oczywiście karty skończyły mi się na trzeci dzień - na szczeście gość ze sklepu fotograficznego w Auchan w Wałbrzychu sprowadził mi kartę 512Mb.

Qrde, ja to dopiero mam cela... Spędziłem swego czasu pare godzin nad porównywaniem kilku modeli cyfrówek, i pewne charakterystyki kolorów są charakterystyczne dla całych marek aparatów - ale widać różnie to z tym bywa. To co ostatnio mi się rzuciło w oczy - Canon wypuścił jakiś limitowany pack czarnych (!) 300D z gripem, obiektywem i paroma gadżetami za fajne pieniądze, w obecnej chwili gdybym kupował SLRa to jest to oferta w którą bym celował w pierwszej kolejności. No i dla zdjęć przy słabym świetle - podstawowa sprawa - statyw...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Za duzo filmow nim nie nakrecisz, od 30 sek w formacie 640/480 do 3 minut 320/240 [oczko] To jest wlasnie wada Canonow, ale tak czy inaczej uwazam je za jedne z najbardziej udanych.

Model A85, jest jednym z tanszych a z najwieksa iloscia opcji dostepnych dla zwyklego uzytkownika. Lacznie z recznym ustawianiem balansow, oraz bardzo wydajnym makro.

Tytuł:
Klubowicz

TrickyKid pisze:
Qrde, ja to dopiero mam cela... Spędziłem swego czasu pare godzin nad porównywaniem kilku modeli cyfrówek, i pewne charakterystyki kolorów są charakterystyczne dla całych marek aparatów - ale widać różnie to z tym bywa. To co ostatnio mi się rzuciło w oczy - Canon wypuścił jakiś limitowany pack czarnych (!) 300D z gripem, obiektywem i paroma gadżetami za fajne pieniądze, w obecnej chwili gdybym kupował SLRa to jest to oferta w którą bym celował w pierwszej kolejności. No i dla zdjęć przy słabym świetle - podstawowa sprawa - statyw...

Statyw posiadam od dawna [oczko] A SLR jeśli kupie, to i tak Nikona [cool]

WeebShut pisze:
Za duzo filmow nim nie nakrecisz, od 30 sek w formacie 640/480 do 3 minut 320/240 [oczko] To jest wlasnie wada Canonow, ale tak czy inaczej uwazam je za jedne z najbardziej udanych.

Chodziło mi o wybór sprzętu. Przypominam, że posiadam kamerę cyfrową MiniDV - stąd moje zastanowienie nad tym, co robić [oczko]

WeebShut pisze:
Model A85, jest jednym z tanszych a z najwieksa iloscia opcji dostepnych dla zwyklego uzytkownika. Lacznie z recznym ustawianiem balansow, oraz bardzo wydajnym makro.

Przyznaję rację tym bardziej, że jestem zadowolonym użytkownikiem [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
WeebShut pisze:

Chodziło mi o wybór sprzętu. Przypominam, że posiadam kamerę cyfrową MiniDV - stąd moje zastanowienie nad tym, co robić [oczko]

Aaa to zmienia postac rzeczy.

Sebian pisze:
WeebShut pisze:

Przyznaję rację tym bardziej, że jestem zadowolonym użytkownikiem [usmiech]

I nie jest to zadna kyptoreklama, ani firma Canon nie placi Ci z zachwalanie sprzetu [oczko] Sam sie przymierzam do kupna wlasnie tego modelu, ale najpierwej musze opedzic mojego Sony. Oni powinni raczej zajac sie ulepszaniem telwizorow, a nie brac sie za fotografie. Takze wyrecze Cie w robieniu zdjec [oczko]

Tytuł:
Klubowicz

WeebShut pisze:
I nie jest to zadna kyptoreklama, ani firma Canon nie placi Ci z zachwalanie sprzetu [oczko] Sam sie przymierzam do kupna wlasnie tego modelu, ale najpierwej musze opedzic mojego Sony. Oni powinni raczej zajac sie ulepszaniem telwizorow, a nie brac sie za fotografie.

Tak, ale bynajmniej nie będziemy o tym dyskutować w tym wątku [oczko]

WeebShut pisze:
Takze wyrecze Cie w robieniu zdjec [oczko]

Nie ma kogo wyręczać - jak widzisz po zlotach napływają tysiące zdjęć [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
MERCEDES 4 EVER pisze:

Hehe... Nie, to efekt zimnego lutu, a robiąc zdjecie przy 175km/h brakowało mi ręki, żeby huknąć w deskę rozdzielczą [oczko]

Żółtek ma to samo [hehe] - dzięki, bo w końcu dowiedziałem się o co chodzi.

PS - piękne zdjęcia [ok]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rewelacyjna wycieczka - szczerze Ci zazdroszczę [oczko]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
Klubowicz

Gdzie by tu pojechać teraz? Ciekawe tylko, czy są szanse na urlop? [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Lubie.
taka forma spedzania czasu - to naprawde lubie!
zdjecia ok!

zimny lut powiadasz.... naprawic polecam, mozna sie zdziwic!

bylem kiedys na rajdzie volvo, gosc sie chwalil ze w jego zbiornku wyrownawczym plynu chlodzacego w ogole nie ma cieczy od roku, a silnik dziala i temp. jest ok.
no i .... stalo sie.... [oczko]

ps.
pamiateasz o fotkach?
dzieki z gory!

VW T3, Reimo mit Hochdach Syro, '88

"DAS BESTE ODER NICHTS,
HAT EINMAL GOTTLIEB DAIMLER GESAGT"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00