Samsung1 pisze:
JareG pisze:
Zaraz - czy mi sie wydaje, czy ktos o takim nicku sprzedawal pojazdy na kaciku Gielda..?
Jesli mi sie wydaje, ty mea culpa.
Tam jest 120 nowych ogłoszeń (po miesiącu stare są automatycznie kasowane) i większości to ogłoszenia uczestników forum i klubowiczów.
Czy naprawdę widzisz ścisłą zbieżność – ktoś czasem sprzedaje auto w kąciku giełda - (bo bawi się tym, kolekcjonuje, wymienia itp.) – a żyje z tego??????????
Krotko: czy zamieszczales kolego chociaz jedno ogloszenie u nas na Gieldzie? Bo nie chce mi sie szukac, a cos mi mowi ze bylo, i to niejedno
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Samsung1 pisze:
Nie sądzisz, że to nadinterpretacja i uproszczenie ???
Nie sadze. Bo nie jestes obiektywny*, albo inaczej: zyjesz w innym swiecie, nie tym za oknem.
Samsung1 pisze:
A poza tym mnie też jest miło i dziękuję za propozycje przeprowadzenia dowodu z tezy:
JareG pisze:
Natomiast, co do mojej tezy o równi pochyłej, mogę ja bez problemu udowodnić. Powiedz tylko, czy dowód ma być z punktu widzenia rektora uniwersytetu, czy z punktu widzenia pracownika, czy moze z punktu widzenia obserwatora z zewnatrz..?
Poproszę o dowód z punktu widzenia rektora uniwersytetu.
Jest tak:
1. Od wielu lat rok w rok uniwerek dostaje coraz mniej srodkow od rzadu
2. Jednoczesnie inflacja bylo nie bylo jest
3. Jednoczesnie wymaga sie od uczelni, w ramach otrzymywanych srodkow, ksztalcenia jak najwiekszej (-coraz wiekszej) liczby studentow
4. Od 1989 r. powstalo mnostwo uczelni niepublicznych, na ktorych ktos musi uczyc. Ktos, czy pracownicy uniwersytetu. Jesli ucza na 1, 2, 3 uczelniach, to znaczy ze mniej czasu poswiecaja na prace na macierzystej uczelni, i na prace wlasna.
Musze dalej pisac o rowni pochylej..?
PS. To wyzej bylo bardzo skrotowe, i powiedzialbym racjonalne - a wielu rektorow nie kieruje sie zdrowym rozsadkiem, tylko wlasnym widzimisie.. i potrafia wydac 1 mln zl na remont budynku, ktory sluzy uczelni okazjonalnie, bo raz w miesiacu - a nie dadza kasy na rozbudowe biblioteki, bo na ch** komu ksiazki.. o takim podejsciu wladz uczelni tez moge sporo napisac
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
Samsung1 pisze:
Czekam z niecierpliwością.
Prosiem bardzo. A teraz ja czekam na wyrazenie opinii o rowni pochylej..
[hehe]
Samsung1 pisze:
p/s czy to nie my kiedyś rozmawialiśmy przez Skype?
Watpie - nie uzywam.
* w swoich pogladach glownie tych tyczacych sie tematow/uwarunkowan ekonomicznych.. bo jesli chodzi o samochodowe, wsio jest OK.
http://www.mb.org.pl/