MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 21, 2025 9:05 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 11 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: moja 115
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Wincior pisze:
tutaj jeden czlowiek skrytykowal moje auto baardzo. Zniesmaczyl sie za brak Oryginalu. A tymczasem posiada sam w swojej 115 wycieraczki ...chyba docinane brzeszczotem z Biedronki...i wydech "HROMOWANY" skad ....to juz nie chce wiedziec!
Na pewno same oryginaly!!

U bejbe. Sorry, że tak mocno to odebrałeś, ale jak ktoś prosi o ocenę swojego auta, to wiadomo, że opinie zawsze będą różne - jedne bardziej pochlebne, inne mniej. Po prostu gusta bywają różne, no chyba że wszyscy nieszczerze odpowiadają "tak tak, mniam mniam" żeby nie wynikła taka długa dyskusja jak tutaj, wszakże to jest tylko czyjeś tam auto. Oczywiście nie zrozumiałeś za co wyraziłem swoją krytykę - nie za nieoryginalność, bo to się zdarza wszędzie - ktoś ma auto które jest w jakimś tam stanie, jakoś tam sobie radzi z utrzymaniem go na drodze, coś podpasował, tu coś zamienił, tam coś dorobił, auto wygląda tak jak wygląda - tylko że wiadomo, że wynika to z faktu, że każdy orze jak może. Na tym forum większość osób staje na głowie i kosztem nieraz sporych wyrzeczeń robią co tylko mogą by ich Mercedes była jak najbardziej zbliżona do stanu fabrycznego. A tu się nagle pokazuje ktoś kto wydał niemały pieniądz żeby zrobić coś dokładnie odwrotnego, i dziwi się, dlaczego inni nie rozumieją "dlaczego on to zrobił". Postaw się w sytuacji, kiedy widzisz, że ktoś kupuje Twoje w115, i pierwsze co robi, to zdziera folie z szyb, wstawia stalowe felgi [z fabrycznymi deklami], wywala skórzaną tapicerkę i wstawia obicia pokryte mniej szlachetnym materiałem podobnym do fabrycznej tapicerki MB, a na koniec wywala w cholerę kolekcję głośników, radyjko i ten telewizorek, i za podobne pieniędze kupuje 2-gałkowego Beckera i 1 głośnik owalny głośnik na deskę rozdzielczą. Założe się, że popukałbyś się w czoło, i patrzyłbyś z niedowierzaniem.
PS : moje wycieraczki to ostatnia z nieoryginalnych rzeczy jakie mam zamiar z tego auta wymienić, jak trochę dłużej pobędziesz na forum, to może zebrane informacje i doświadczenie pozwolą Ci wyłapać ze zdjęć kilkanaście znacznie większych gabarytowo elementów które fabrycznie napewno nie były przewidziane w tym samochodzie, i które siłą rzeczy będą zmienione, o ile wsześnej tego auta nie sprzedam. Jeśli nie chcesz powoli zbierać tego doświadczenia, poczytaj http://www.w114-115.org.pl/forum/viewtopic.php?t=1719 i wiedząc, że moje auto jest modelem 200 z grudnia 1972 znajdź nieoryginalne elementy.
Pozdrawiam :-)

Tytuł: Moja 115
postmajtek

kazdy Merc jest ekstra...byle byl zadbany.
Bejbe. Wszystko O.K.
Za te pasje mercedesowska zona niedlugo mnie chyba wywali z domu!

Ludzie! to jest naprawde choroba. Nie ma chyba na to lekarstwa.

P.S. czy widzial ktos reklame w TV Mercedesa ?( oprocz sam uzytkowych)
Po co reklamowac!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:

Ale bardzo podobało mi się, że potrafiłeś się bronić, nawet osamotniony na placu boju zwanym dalej forum … Szacunek, pomimo braku zrozumienia

Mnie także się to podobało i doceniam to! – szacunek Wincior!

….ale po trzeciej opinii nie było zwrotu o 180 st. pod wpływem większości, co się niektórym na tym forum zdarza.

[brawo] popieram!

art pisze:
Ludzie jeżeli macie swoje zdanie i swoje poglądy na jakiś temat nie koniecznie związany akurat z mercedesem to się go trzymajcie a nie zachowujcie się jak chorągięwki na wietrze oczywiście nie ówię że każdy taki jest ale duża częśćna tym forum tak.

[brawo] popieram!

art pisze:
Pozdrawiam tych którzy mają swoje zdanie i potrafią go bronić ART

[ok] i ja także!

Wincior nie przejmuj się ja uważam, że najważniejsze jest to, że TOBIE się to auto podoba (mnie zresztą też =no może poza tymi felgami= :)) – i tak trzymaj!!! :)

Na zakończenie przytoczę ponownie swoją wypowiedż na HP (Wysłany: Sob Wrz 04, 2004 1:11 am; na temat: „Ryzykuje”):

Otóż uważam, że;

… może są ludzie, którzy chcą mieć samochód MB oryginalny dokładnie taki, jaki był wyprodukowany …

…….. i są ludzie, którzy chcą mieć samochód inny …… np. W-115 z lampami od 108, …
…W-115 cały czarny z wnętrzem dla odmiany całym w białej skórze... …115 w kolorze innym … np. różowym (może szokującym), … ale po prostu innym niż wszystkie …

…, bo to im się po prostu podoba.

I po prostu je kupują.

I pewnie, dlatego na świecie sprzedaje się tak wiele różnych samochodów i dlatego w wielu firmach w tym w Binz, (który specjalizuje się w autoryzowanych przeróbkach MB) można zamówić sobie nie tylko wydłużenie samochodu ale też - całe wnętrze np. w czerwonej skórze + złote wykończenia a karoserię w kolorze seledyn metallic.

I to bardzo drogo kosztuje!

Ludzie są po prostu różni – mają różne (często odmienne potrzeby) trzeba to po prostu sobie uświadomić

S1
:)

Ostatnio zmieniony ndz gru 12, 2004 5:43 pm przez Samsung1, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wszystko fajnie pięknie, ale jasne jest, że mając odmienne pojęcie o stylu może pora wyciągnąć wnioski... :-?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

A byłbym zapomniał – nie przejmuj się opiniami negatywnym na temat zamontowanego przez ciebie sprzętu car-audio. Jedna z ładniejszych (ze zmodyfikowanych) moim zdaniem 115 – tek w Polsce (zmodyfikowana przez firmę „Extreme Car Audio”) – wyglądała tak:

Obrazek

I też miała LCD w konsoli.

Jak poszperasz w archiwalnych postach – to okaże się, że Twój główny tu oponent zachwycał się wtedy tym samochodem! (ciekawe prawda?)

No, ale zwroty o 180 st. to częsta (niestety) przypadłość u niektórych .......................... .

Dobrze, że nie dałeś się wciągnąć w dyskusje spirytusowo-denaturatowo-mózgowe gdyż odnoszenie się do takich niewybrednych uwag było by zniżaniem się do poziomu, do którego zniżać się nie godzi a który tu niestety jest przez niektórych często propagowany.

Wniosek więc jest jeden - tak trzymaj Wincior, tak trzymaj!

Pozdrawiam!
S1 :)

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Cytujesz przyjacielu Samsung, rozumiesz i interpretujesz co & jak chcesz.

Aż poczułem się zażenowany, kiedy mnie zacytowałeś, bo próbujesz udowodnić tym sposobem swoje tezy.

Na widok tej 115tki, pialiśmy wszyscy. Bo jest pięknie zrobiona. I zapewniam Cię, że nie musieliśmy dodawać, że zrobilibyśmy ją nieco inaczej, czyli bez "wkładu", bo na tym forum jest to dla większości jasne.

Poza tym DEMO-CARY i jeżdżące reklamy rządzą się swoimi prawami.

Jeśli szukasz sprzeczności w naszym upodobaniu do oryginalności i stylu odpowiednim dla rocznika, to cienkie sobie cele postawiłeś na to niedzielne popołudnie.

Wiesz Wincior z tym stylem i gustem to jest tak: Można zdjąć gacie i zrobić kupę w dowolnym miejscu, ale jednak większość ludzi chodzi do kibla, bo znacznie lepiej to wygląda. Także trzymaj jak chcesz.

Ostatnio zmieniony ndz gru 12, 2004 5:30 pm przez _me: how_, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Aż poczułem się zażenowany, kiedy mnie zacytowałeś, bo próbujesz udowodnić tym sposobem swoje tezy.

Na widok tej 115tki, pialiśmy wszyscy. Bo jest pięknie zrobiona. I zapewniam Cię, że nie musieliśmy dodawać, że zrobilibyśmy ją nieco inaczej, czyli bez "wkładu", bo na tym forum jest to dla większości jasne.

Poza tym DEMO-CARY i jeżdżące reklamy rządzą się swoimi prawami.

Jeśli szukasz sprzeczności w naszym upodobaniu do oryginalności i stylu odpowiednich dla rocznika, to cienkie sobie cele postawiłeś na to niedzielne popołudnie.

Wiesz Wincior z tym stylem i gustem to jest tak: Można zdjąć gacie i zrobić kupę w dowolnym miejscu, ale jednak większość ludzi chodzi do kibla, bo znacznie lepiej to wygląda. Także trzymaj jak chcesz.

Tu w żadnym przypadku nie chodziło mi o Ciebie – myślałem, że to oczywiste!

S1

p/s

Natomiast po tej wypowiedzi z kupą – to ja jestem zażenowany! (szkoda).

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

To sie nazywa relatywizm, i jest trendy [zlosnik][hehe]
W innym przypadku nazywa sie to schizofrenia, i jest leczone - czesto w zakladach zamknietych.

Cytuj:
Na widok tej 115tki, pialiśmy wszyscy. Bo jest pięknie zrobiona. I(...)

Jesli mnie pamiec nie myli, to ona bardzo dobrze wygladala. Zas pod warstwa pudru kryly sie niespodzianki [hehe]

Cytuj:

Masz u mnie browara, odbior u MacKuza [zlosnik][hehe][ok]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

JareG pisze:

Masz u mnie browara, odbior u MacKuza [zlosnik][hehe][ok]

No cóż, – jeżeli ktoś raduje się takim stylem wypowiedzi to już teraz nie dziwi mnie tak niskie (wyrażone w innym poście) (a znane jak widać z autopsji) przekonanie o stanie nauki Polskiej i jej kadry naukowo – dydaktycznej.

Smutne to bardzo - niestety. :(

S1

Tytuł:
swój chłop

Ja nie mogę ta 115 jest fajna chociaż ma zrobione dziury w tapicerce na głosniki felgi 15" nieoryginalne ale 115 winciora jest bee. Kurde chłopaki od dzisiaj liczę się tylko z waszym zdaniem jak kupię jakiegoś mercedesa i nie będzie się wam podobał to chyba się pójde powieśić. Czytając to wszystko odnosi się wrażenie jakby to było towarzystwo wzajemnej adoracji ale to chyba nie o to chodzi. Zmiana zdania nie o 180 stopni tylko według mnie po prostu brak swojego zdania i tyle. Pozdro ART.

C126 E56

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
Dobrze, że nie dałeś się wciągnąć w dyskusje spirytusowo-denaturatowo-mózgowe gdyż odnoszenie się do takich niewybrednych uwag było by zniżaniem się do poziomu, do którego zniżać się nie godzi a który tu niestety jest przez niektórych często propagowany.

Jezeli uwaza Pan Panie Samsung, ze przychodza tu same polglowki z poziomem o nibo nizszym niz Pan soba reprezentuje, to proponowalbym wyrzucic ta strone z ulubionych. Jak na razie to zauwazylem,z e wszyscy znizamy sie do Pana poziomu jak tylko pojawia sie Pan w jakiejkolwiek dyskusji. [szalone]

Cytuj:
To sie nazywa relatywizm, i jest trendy
W innym przypadku nazywa sie to schizofrenia, i jest leczone - czesto w zakladach zamknietych.

Lub jest juz nieuleczalne

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Tak. Ta 115tka jest fajna. Bo to jest najpierw DEMO-CAR, a dopiero póżniej 115tka. I bardzo fajnie, że ktoś nie wybrał do tego celu kolejnego FIATA PUNTO, tylko włąśnie ją. I pisałem już o tym, że wszyscy wiemy co zrobić, żeby wyglądała "politycznie poprawnie", ale to cały czas pokazówka, a nie auto z którym po roku pracy i z dziurą w domowym budzecie wpada się na forum z zapytaniem: "co o tym myślicie??"

Samsung, oburzasz się na kupę, a naprawdę ważyłem słowa, bo zdanie to w oryginale brzmi jeszcze dobitniej.

Ale Ty cały czas szukasz na nas sposobu, czepiając się rzeczy coraz mniej istotnych i co raz bardziej bzdurnych...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Samsung1 pisze:

Jezeli uwaza Pan Panie Samsung, ze przychodza tu same polglowki z poziomem o nibo nizszym niz Pan soba reprezentuje, to proponowalbym wyrzucic ta strone z ulubionych. Jak na razie to zauwazylem,z e wszyscy znizamy sie do Pana poziomu jak tylko pojawia sie Pan w jakiejkolwiek dyskusji. [szalone]

naprawdę?:

JareG pisze:
1. Do kol. Winciora nie dotrze, ze sa rozne rodzaje spirytusu - on wychodzi z zalozenia, ze skoro procenty sa, i skoro mu smakuje, to moze tankowac i denaturat
2. A do Was (=fascynatow klasycyzmu) nie dotrze, ze czlowiek wlozyl serce, kase, czas i co tam jeszcze mial (poza mozgiem), i ze wierzy iz zrobil dobrze.

S1

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
WeebShut pisze:
Samsung1 pisze:

naprawdę?:

JareG pisze:
1. Do kol. Winciora nie dotrze, ze sa rozne rodzaje spirytusu - on wychodzi z zalozenia, ze skoro procenty sa, i skoro mu smakuje, to moze tankowac i denaturat
2. A do Was (=fascynatow klasycyzmu) nie dotrze, ze czlowiek wlozyl serce, kase, czas i co tam jeszcze mial (poza mozgiem), i ze wierzy iz zrobil dobrze.

S1

No i co chcial mi Pan tu pokazac ? [szalone]

Tytuł:
wiarus senior

Niech moderator w końcu zamknie tę pozbawioną sensu i smaku pseudo-dyskusję. Z góry dziękuję!

Pozdrawiam.

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 11 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00