MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 14, 2025 3:32 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

to ja moze przedstawię przykład mojej kuzynki:
laska po dwóch fakultetach: lituanistyka i anglistyka, z zamiłowaniem do opieki nad osobami chorymi , upośledzonymi i niepełnosprawnymi jest już pod Londynem parę miesięcy i pracuje w bardzo dużym ośrodku British Epilepsy Society czy coś takiego. Pracę sobie chwali, zarobki też. Tam takie ośrodki trochę są inne niż w Polsce - standard, wyposazenie (np. podnośniki do chorych - od czasu jak większosć byłych pracowników miała "problemy" z kręgosłupem po podnoszeniu chorych i sprawy o odszkodowania się sypały jedna za drugą, przy każdym łóżku są elektryczne czy pneumatyczne podnosniki tak więc nikt nic nie dzwiga. No i na jednego opiekuna nie przypada 20 osobowa sala, tylko jeden czy 2 gości - osoby w różnym wieku, ale raczej młode, które sa tam na leczeniu a nie pobycie stałym (choć tacy też się zdażają). Ona zresztą już w Polsce działała w długo w fundacji Burego Misia dla dzieci z zepołem Downa, więc zna się na robocie.

C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99

Tytuł: .
swój chłop

WeebShut mgr jest teraz podstawą wyjściową do wszystkiego. Bez tego ani rusz...Zrobiłem (robie jeszcze)...tego mgr, because, nie chce skończyć na jakiejś budowie, ale mam zamiar w przyszłości się doszkalać. I znaleźć w końcu tą wymarzoną pracę....Ale wątpię by była ona w Polsce :( ...Sami wiecie jak z polskimi realiami wygląda...

Pracowałem fizycznie w Niemczech, na budowie, w ogrodach, drobne prace remontowe, itp...Po 3 miesiącach byłem w stanie spokojnie przeżyć następne 6-8 miesięcy...Taka prawda, za patriote się nie uważam, ojciec też w Niemczech pół życia spędził.

Przyjaciel który wszystko ustawiał w GB...Powiedział mi to samo, to po jaką cholere robisz mgr`a...Jak chcesz zostać, Odpowiedziałem, że do końca życia nie chce pracować na lotnisku...

wersja taxi, ale nie na taxi:)
"Kość słonia"
--------------------------------
w123 240D 1979
ale już na częściach...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wykształceni, zostawcie pracę fizyczną dla tych co nie mają wykształcenia
Przyłączam się do WeebShuta, po cholerę żeście studiowali, by pracować na budowie? Po cholerę płaciłem podatki, by państwo szkoliło idiotów?
Finał tego będzie taki: że na zachodzie za 10 lat polskich studentów będą uważali za najlepszych do pchania taczki. To też się będzie tyczyć szkół wyższych w Polsce "Skończyłeś UJ? To świetnie, będziesz zbierał truskawki".
Kij w oko wszystkim studentom, oni nigdy nie stworzą lepszej przyszłości, zawsze będą płakać że nikt nie dał im stanowiska prezesa PZU i się nie zatroszczył. Biedactwa, bardziej bezradne niż durnie bez szkoły tacy jak ja [zlosnik] .
Ale się wyżyłem, czekam na ripostę.
Chyba dziś pojadę na miasto i... pogadam z jakimś studencikiem [oczko] .

Ex W123 200D

Tytuł: Re: .
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 2336868
WeebShut pisze:
Mar3ko pisze:
Ja wyjeżdżam z początkiem lipca do GB po obronie mojej pracy...Też jadę bez pośredników.Ale praca i mieszkanie już na mnie czeka. 6.75 funta na godzine. Chce zarobić na porządne w124 coupe. I jak się dobrze potoczy to już zostaje...Nie chce tu pracować jak teraz za 540 zl miesięcznie... :(

Polska rzeczywistosc, tam jedziesz robic jako mgr za stawke mniejsza niz dostaje niewykwalifikowany Angol a tu nie chce Ci sie poszukac i od czegos zaczac [szalone] Myslenie zostawiliscie gdzies z tylu, jeszcze przed I rokiem studiow [szalone] Przykro mi tego sluchac, z tego wzgledu, ze juz polowa znajomych pojechala po studiach i zapieprza jako fizole bo dostaja 5 czy 6 funtow. Wiec zadam proste pytanie, po co Mar3ko robiles te studia ???

B. nie spodobał mi się Twój post.

A skąd wiesz, że nie chciało mu się poszukać ?
A ile lat ma coś próbować "zaczynać" za grosze ?

Jeśli krytykujesz jego postawę, to może zaproponujesz mu coś lepszego ?

Chyba normalne, że każdy robił studia bo miał taką możliwość, miał ambicje, cele i marzenia. I w przyszłości chce pracować w zawodzie.
Gdzie zostawiłeś myślenie zadając to pytanie ??

Tel. 668 459 362

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Cytuj:
Przyłączam się do WeebShuta, po cholerę żeście studiowali, by pracować na budowie? Po cholerę płaciłem podatki, by państwo szkoliło idiotów?

Kolego miarkuj troche, ja ciebie nie nazywam idiota.
Cytuj:
komin... sorki ale moze ciebie to boli to jest prawda ...

o jak mnie to boli, przeciez ja tak lubie jezdzic czyjas furmanka po robocie. nie napisauem tego bo mnie zeby bola tylko dlatego ze jechauem tutaj mercem 308 zarejestrowanym w UK i byu problem zeby chuopakow zmieniac, bo mieli imienne ubezpieczenie. Prowadziuem tylko po germanii i tylko noca (strasznie gupio zmienia sie biegi lewa reka).
Wpaduem do biblioteki tylko na chwile dodrukowac CV, wiec rozpisze sie z wieczora, trzymta sie druhowie.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

airkomin pisze:
Cytuj:

Kolego miarkuj troche, ja ciebie nie nazywam idiota.

Nie nazwałem Ciebie idiotą. [szalone]

Ex W123 200D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Rad.ek: wyluzuj troche i zostaw studentow w spokoju! Chyba im nie zazdroscisz ze studiuja? :-?

MB201 190E 2.0 88r automat leniuch - EX
MB123 240D 79r - EX
dawniej FIAT 126p 'czerwona strzala' 87-88r - EX

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Co do studentow.
Mozesz Byc biednym bezrobotnym polskim studentem albo pracowac -zadna praca nie hańbi.
U angolow jest niezla robota ale dla ludzi z prawkiem na ciezarówki jako kierowca tylko znajomosc angileskiego musi byc super.. ale i wyplaty dostajesz porzadne..
A co do polski to kicham na nia bo poki co nic dobrego dla mnie nie zrobila .. no moze procz tego ze nauczyla krasc klamac ...itd...
Kazdy chce dla siebie jak najwiecej .. Takze bez laski wole robic u kogos ale miec kase niz patrzec jak jeden pajac z drogim siedza w sejmie i sraja mi na glowe i patrza jakby mnie jesczez oskubac ..

Zmiana Audi 80 B4 1,9TDi Avant `95

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Konri pisze:
Rad.ek: wyluzuj troche i zostaw studentow w spokoju! Chyba im nie zazdroscisz ze studiuja? :-?

Nie zazdroszczę, naprawdę.

Ex W123 200D

Tytuł:
wiarus senior

1 szkolnictwo nietylko wyższe powinno być w pełni prywatne dzięki temu nie musielibyśmy płacić za czyjeś studia a gdyby zanalzły się osoby które chciałyby uzyskać wykształcenie renomowanej Europejskiej szkoły w co niewątpie polskie szkoły wyższe by nam ich wykształciły i tym samym pokazując np. dyplom po SGH w GP mój kolega by nie mył garów [zlosnik] ale w obecnej sytuacji jest do tego zmuszony ale ma nadzieję że to dopiero pączetek jego drogi uda mu się wspiąć po drabinie kadrowej [oczko] Reasumując dla większości osób z wyższym wykształceniem czy bez lepiej jest pracować w krajach również przesocjalizowanych ale już rozwiniętych niż w Polsce która nieposmakowala za dużo kapitalizmu warto jednak pomyśleć nad zmianami [oczko] [/list]

Tytuł: Re: .
kombatant
Awatar użytkownika

Ensignx pisze:
WeebShut pisze:
Mar3ko pisze:
Ja wyjeżdżam z początkiem lipca do GB po obronie mojej pracy...Też jadę bez pośredników.Ale praca i mieszkanie już na mnie czeka. 6.75 funta na godzine. Chce zarobić na porządne w124 coupe. I jak się dobrze potoczy to już zostaje...Nie chce tu pracować jak teraz za 540 zl miesięcznie... :(

Polska rzeczywistosc, tam jedziesz robic jako mgr za stawke mniejsza niz dostaje niewykwalifikowany Angol a tu nie chce Ci sie poszukac i od czegos zaczac [szalone] Myslenie zostawiliscie gdzies z tylu, jeszcze przed I rokiem studiow [szalone] Przykro mi tego sluchac, z tego wzgledu, ze juz polowa znajomych pojechala po studiach i zapieprza jako fizole bo dostaja 5 czy 6 funtow. Wiec zadam proste pytanie, po co Mar3ko robiles te studia ???

B. nie spodobał mi się Twój post.

Jeśli krytykujesz jego postawę, to może zaproponujesz mu coś lepszego ?

Chyba normalne, że każdy robił studia bo miał taką możliwość, miał ambicje, cele i marzenia. I w przyszłości chce pracować w zawodzie.
Gdzie zostawiłeś myślenie zadając to pytanie ??

Nic Ci na to nie poradze, ze Ci sie moj post nie spodobal, ale niestety taka jest prawda. Wszyscy by chcieli skonczyc studia i najlepiej dostac robote za min 4000 i jeszcze do tego jak najmniej robic [szalone]

Cytuj:

Zapewne stad, ze jakby zaczal to na pewno znalzlby prace w zawodzie albo przynajmniej w pokrewnej dziedzinie. Nic nie przychodzi niestety w tych czasach samo.

Cytuj:

Zalezy od tego jakie sie ma predyspozycje, wystarczyloz aczac na studiach, i mialbys 5 lat, zeby zdobywac dosiwadczenie, nawet za darmo na praktykach.

Myslisz, ze ja zaczynalem od nie wiadomo czego ?? Zaczalem od 500 zl w agencji reklamowej na 3 roku studiow, zeby podlapac co jak i gdzie, zeby obeznac sie jak gadac z ludzmi, i co robic zeby sie moc podciagnac.

2 bezplatne praktyki po 3 miesiace kazda.

Teraz tez nie zarabiam nie wiadomo ile, ale zauwaz ze nie skoncyzlem studiow, a doszedlem do tego ze siedze na umowie zleceniu przy wdrazaniu systemu jako informatyk. Nie mam stalej umowy, nie krzycze na razie o nia, ale praktyka jaka tu zdobywam bedzie wysoko postrzegana przy kazdym nastepnym zlozeniu CV.

Jedno co chce jeszcze skonczyc, i tylko dlatego moglbym pojechac na 2 - 3 miesiecy do ciezkiej pracy, zeby zaplacic sobie 8 000 za kurs CISCO.

Nie rozumiem tego, konczysz studia, lecisz do Niemiaszkow, czy Anglikow, tyrasz dla nich jako wol roboczy, i jeszcze cieszysz sie bo mozesz sobie kupic Audi A4 [szalone] Sorry, ale nie widze tu zadnej logiki, ani tym bardziej powodu do dumy [szalone]

Za 10 lat nadal bedziesz zbieral truskawki albo wozil taczki jako polski mgr ??

Przykro mi to mowic, ale myslalem, ze jednak studenci w Polsce sa myslacy [szalone]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Pozatym zapomnialem dodac, ze co z tego ze za 5 lat wrocisz bedziesz mial odlozone na mieszkanie, skoro pojdziesz do pierwszej lepszej firmy ze swoim CV, a w srodku w doswiadczeniu co bedziesz mial napisane ? .... - mylem samochody przez 3 lata w Londynie, nastepne 2 lata podawalem cegly majstrowi na budowie [szalone] Obudz sie bo sam sobie zrobisz krzywde [szalone]

Tytuł: .
swój chłop

Ehh...ludzie..Studiuje, chce zdobyć wiedze, jaka może mi się przydać w przyszłości....Ale nie jestem głupi, widzę co się dzieje w tym chorym kraju...Patriotyzm zostawilem w wieku 5 lat...Pracowałem w Polsce już w wielu firmach!!!!!!!!!!!!!! I jakoś cholera dziwnie mój zarobek nigdy nie był większy niż 600 zł.!!!!!!!!!!!!Co mam za to wyżyć, czy jak?? A może rodzine jeszcze założyć, co??...Niektórzy uważają, że jak studiujesz to siedź w Polsce i pracuj tu...Ale pytam sie gdzie?? Wysyłałem po 20 CV swego czasu do firm...Wszędzie to samo za małe doświadczenie, za mały wiek, za duże wymagania...No cholera to chyba nie ze mną jest coś nie tak, skoro tysiące młodych Polaków wyjeżdżają szukać pracy za granicą...Na start w GB dostaje miesięcznie 110 funtów..To jest ponad 6000zl.Ludzie kto mi to da w Polsce?? Załóżmy na miszkanie, życie wydam misięcznie 500 funtów...I mogęsobie odłożyć, gdzie w Polsce to bym musiał, dopożyczyć, żeby zapłacić za mieskzanie, a jedzenie to na kreske pewnie bym kupował. Piepsze takie życie...W takim kraju...Oczywiście, dobrze pokombinujesz uda Ci sie...Założysz swój interes, będzie Ci nieźle szło....Ale ja właśnie chce zarobić na tyle w tej Anglii, że kiedyś będę mógł pomyśleć oczymś własnym, dochodowym.
A tu jeszcze ktoś sie odzywa, że ja studiuję za jego podatki....heh. Trzeba było iść na studia, to byś się uczył za podatki innych...To nie nasza wina...Aleten kraj nas tego uczy, ten rząd...Zobaczcie ile osób wyjechało i nie żałują...
Przepraszam, za ten wywód, ale właśnie wrócilem z uczelni i jak zacząłem czytac co po niektóre posty, to się czerwony zrobiłem...

w123 200D 1984 sprzedany

wersja taxi, ale nie na taxi:)

"Kość słonia"

w123 240D 1979

ale już na częściach...

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 2336868
WeebShut pisze:
Pozatym zapomnialem dodac, ze co z tego ze za 5 lat wrocisz bedziesz mial odlozone na mieszkanie, skoro pojdziesz do pierwszej lepszej firmy ze swoim CV, a w srodku w doswiadczeniu co bedziesz mial napisane ? .... - mylem samochody przez 3 lata w Londynie, nastepne 2 lata podawalem cegly majstrowi na budowie [szalone] Obudz sie bo sam sobie zrobisz krzywde [szalone]

Gdybyś przedstawił swoje racje tak jak w poście powyżej, to miałoby to zupełnie inny wydźwięk.

To nie jest taka prosta sprawa - zacząć pracę w zawodzie na zasadzie praktyk. Sądzisz po sobie, nie wiesz w jakiej sytuacji są Ci którzy wyjeżdżają.

A co do tego CV po kilku latach, to się zgadzam. Ludzie często kłamią i mówią, że byli na praktykach w zawodzie i pracowali na stanowiskach korespondujących z wykształceniem. Tak pisali moi znajomi, a pracodawcy w towierzyli.

Tel. 668 459 362

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A ja sie robie czerwony jak kazdy tylko narzeka.

Zreszta powiem tyle to nie moja sprawa, dla mnie bedzie nawet lepiej jak wyjedzie 70 % studentow za granice, stawki podniosa sie tutaj, i nie bedzie przebierania i wybierania, bo nie bedzie rak do pracy.

Pizesz Mar3ko ze pracowales w wielu firmach i zarobek nie przekroczyl 600 zl. Wiem ze w Polsce nie jest latwo, ale nienawidze jak ktos wmawia, ze sie nie da. Mam juz 4 znajomych co jeszcze nei skonczyli studiow a juz zarabija po 2500 i troche wzwyz, mi jeszcze troche brakuje, ale wiem, ze sie da. Najwazniejsze to wiara w siebie i nie lapac sie byle czego, lepiej przepracowac za darmo 4 miesiace w porzadnej firmie na praktyce niz rok w zabitej dechami dziurze w sklepie spozywczym. Zreszta juz napisalem, ze jak dla mnie to mozecie nawet wszyscy pojechac, tu sie urodzilem i nie bede pracowal jako fizyczny mgr dla obcokrajowca, sorry takie poglady, ale niech pozniej nikt nie narzeka, ze Polakow traktuja jak ... [szalone]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00