Ensignx pisze:
WeebShut pisze:
Mar3ko pisze:
Ja wyjeżdżam z początkiem lipca do GB po obronie mojej pracy...Też jadę bez pośredników.Ale praca i mieszkanie już na mnie czeka. 6.75 funta na godzine. Chce zarobić na porządne w124 coupe. I jak się dobrze potoczy to już zostaje...Nie chce tu pracować jak teraz za 540 zl miesięcznie...

Polska rzeczywistosc, tam jedziesz robic jako mgr za stawke mniejsza niz dostaje niewykwalifikowany Angol a tu nie chce Ci sie poszukac i od czegos zaczac
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Myslenie zostawiliscie gdzies z tylu, jeszcze przed I rokiem studiow
Przykro mi tego sluchac, z tego wzgledu, ze juz polowa znajomych pojechala po studiach i zapieprza jako fizole bo dostaja 5 czy 6 funtow. Wiec zadam proste pytanie, po co Mar3ko robiles te studia ???
B. nie spodobał mi się Twój post.
A skąd wiesz, że nie chciało mu się poszukać ?
A ile lat ma coś próbować "zaczynać" za grosze ?
Jeśli krytykujesz jego postawę, to może zaproponujesz mu coś lepszego ?
Chyba normalne, że każdy robił studia bo miał taką możliwość, miał ambicje, cele i marzenia. I w przyszłości chce pracować w zawodzie.
Gdzie zostawiłeś myślenie zadając to pytanie ??
Nic Ci na to nie poradze, ze Ci sie moj post nie spodobal, ale niestety taka jest prawda. Wszyscy by chcieli skonczyc studia i najlepiej dostac robote za min 4000 i jeszcze do tego jak najmniej robic
Cytuj:
A skąd wiesz, że nie chciało mu się poszukać ?
Zapewne stad, ze jakby zaczal to na pewno znalzlby prace w zawodzie albo przynajmniej w pokrewnej dziedzinie. Nic nie przychodzi niestety w tych czasach samo.
Cytuj:
A ile lat ma coś próbować "zaczynać" za grosze ?
Zalezy od tego jakie sie ma predyspozycje, wystarczyloz aczac na studiach, i mialbys 5 lat, zeby zdobywac dosiwadczenie, nawet za darmo na praktykach.
Myslisz, ze ja zaczynalem od nie wiadomo czego ?? Zaczalem od 500 zl w agencji reklamowej na 3 roku studiow, zeby podlapac co jak i gdzie, zeby obeznac sie jak gadac z ludzmi, i co robic zeby sie moc podciagnac.
2 bezplatne praktyki po 3 miesiace kazda.
Teraz tez nie zarabiam nie wiadomo ile, ale zauwaz ze nie skoncyzlem studiow, a doszedlem do tego ze siedze na umowie zleceniu przy wdrazaniu systemu jako informatyk. Nie mam stalej umowy, nie krzycze na razie o nia, ale praktyka jaka tu zdobywam bedzie wysoko postrzegana przy kazdym nastepnym zlozeniu CV.
Jedno co chce jeszcze skonczyc, i tylko dlatego moglbym pojechac na 2 - 3 miesiecy do ciezkiej pracy, zeby zaplacic sobie 8 000 za kurs CISCO.
Nie rozumiem tego, konczysz studia, lecisz do Niemiaszkow, czy Anglikow, tyrasz dla nich jako wol roboczy, i jeszcze cieszysz sie bo mozesz sobie kupic Audi A4
Sorry, ale nie widze tu zadnej logiki, ani tym bardziej powodu do dumy
Za 10 lat nadal bedziesz zbieral truskawki albo wozil taczki jako polski mgr ??
Przykro mi to mowic, ale myslalem, ze jednak studenci w Polsce sa myslacy