Mar3ko pisze:
Mitu poczułem się lekko urażony Twoją wypowiedzią.
Wybacz, nie miałem zamiaru nikogo urazić

.
Mar3ko pisze:
Pamiętaj, że na forum są także ludzie użytkujący MB i mnie patrzą na odrestaurowywanie danych aut za bardzo duże pieniądze. Ale cenią te auta za funkcjonalność i nie zawodność i będąc na forum, chcą dowiedzieć się czegoś o swoich autach, podyskutować na ich temat, chcą uzyskać pomoc przy naprawie, czy innych rzeczach związanych z MB.
Tutaj to nie rozumiem do końca o co Ci chodzi

. Np. MB W 123 pełni (niestety) rolę "woła roboczego", bo jest tani w naprawach i eksploatacji. Podejście takie mało ma jednak wspólnego z pasją i zamiłowaniem do starych aut, a to (chyba) jest forum Miłośników starych MB? Lowrider z funkconalnością to nie ma za wiele wspólnego (tak mi się przynajmniej wydaje). Skrytykowałem naprawy po najmniejszej linii oporu, bo bardzo nie lubię "dziadowania" i oszczędności za wszelką cenę. Denerwuje mnie podejście typu: "gdzie zrobić to najtaniej"! Czemu prawie nikt nie pyta gdzie zrobić to dobrze

?! Wybacz mi, ale nie bedę takich praktyk pochwalał.
Mar3ko pisze:
I mówisz iż o gustach się nie dyskutuje i prosisz o zamknięcie wątku, a wyżej sam negujusz to co mówisz. Mianowicie oczerniasz te lowridery (które akurat dla mnie są zrobione na bardzo pzyzwoitym poziomie i MI akurat takie auta się podobają) bardzo źle, a nawet oczernaisz, a później piszesz i o gustach się nie dyskutuje.
Rozumiem, że zarzucasz mi hipokryzję. Wydaje mi się, że źle mnie zrozumiałeś. Nie zaprzeczam sam sobie. Proszę o zamknięcie wątku, bo uważam za bezsens dyskutowanie o tym które przeróbki są fajne, a które nie. Swoją wypowiedzią i oceną chciałem tylko dać na to dowód. Nie jest to forum tuningowe, a tu masz fragment tekstu ze strony tytułowej:
"Trudno zaprzeczyć, iż W114/115 to ostatnie z rodziny Mercedesów, które łączą w sobie nowoczesność technologiczną ze starą klasyczną elegancją.
Chociaż jeździ ich jeszcze dość dużo warto już teraz, naszym zdaniem, pielęgnować te auta. Nie jest to bowiem zwykły samochód, jest to samochód z duszą."
Nie wiem co Ty rozumiesz pod pojęciem "pielęgnować", ale mam nadzieję że nie obniżanie zawieszenia, "dymienie" lamp czy zakładanie 17 calowych felg, itp.
Mar3ko pisze:
Więc pytam się Ciebie dlaczego tak źle potraktowałeś te auta skoro wg. Ciebie o gustach się nie mówi.
Dopóki Wszyscy byli na tak to wszystko było ok. Jeśli Jedni wyrazili swoje przychylne opinie to czemu inni nie mogą skrytykować? A czemu Ty tak dobrze potraktowałeś te samochody? Dlatego, że Ci się podobają, a ja tak źle je potraktowałem, bo mi się nie podobają. Właśnie dlatego uważam, że o gustach się nie dyskutuje. Moja wypowiedź miała to tylko potwierdzić, co się stało w chwili gdy napisałeś swojego posta.
Nie mam zamiaru Cię przekonywać do oryginalności i mam nadzieję, że Ty nie masz zamiaru mnie przekonywać do lowriderów. Daremny to trud. Jednak jest to forum Miłośników, a nie Tuningowców. Poza tym temat jest w Mercedesie, a nie w Hydeparku.
Mar3ko pisze:
Dziękuje i przepraszam jeśli kogoś uraziłem tym postem.
Mnie nie uraziłeś.
art pisze:
Do Kolegi Mitu - jeżeli o gustach się nie dyskutuje to nie dyskutuj a nie powybrzydzasz że lowridery są bee i wszystko co nieoryginalne bee i prosisz o zamknięcie wątku beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehehe.
Na wstępie dziękuję Ci, że mnie wyśmiałeś. Co do oryginalności to uważam, że w przypadku MB nie trzeba poprawiać fabryki. A co do dyskusji o gustach to proszę przeczytaj moje sprostowanie dla Kolegi Mar3ko.
Powtarzam moją prośbę o zamknięcie wątku lub przeniesienie go do Hydeparku, bo tutaj lowridery nie przystoją.
P.S. Mam nadzieję, że to forum pozostanie forum dla Miłośników starych MB

.