MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 15, 2025 2:54 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ale ja wcale nie dyskutuje!!! Ja poprostu mówię [zlosnik]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

[quote="Stomek"][quote="nyguz"]... ale czy z tym /8 jest na prawdę aż tak źle? [oczko]

Obrazek
Obrazek

wlasnie tak bym ,,zepsul auto,, gdybym mial troche kasy :)wnetrze mam w tym samym kolorku :D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A nie zastanawia Was, jak wygladają elementy konstrukcyjne takiego auta po kilku 'kicnięciach'??

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
A nie zastanawia Was, jak wygladają elementy konstrukcyjne takiego auta po kilku 'kicnięciach'??

Może właśnie dlatego zestaw nie ma 8 akumlatorów tylko 2-4 i służy tylko do płynnej zmiany poziomu zawieszenia. Nie każdy lowrider to zabawka do rozwalenia w ciągu jednego pokazu - wiele z nich to w pełni oryginalne auta warte kupę kasy, w których zmienione zostazały zawieszenie, felgi no i często kolor.

Tytuł: .
swój chłop

Przecież taki mesio nigdy nie skoczy.nie jest przystosowany w ogóle do tego, aby skakać. A płynne przechodzenia między poziomami zawieszenia każdego z kół żadnej krzywdy mu nie robi i gdyby stał podniesiony wyżej nikt by nie dostrzegł, że to low. Bleee, ale mam kaca [szalone]

wersja taxi, ale nie na taxi:)
"Kość słonia"
--------------------------------
w123 240D 1979
ale już na częściach...

Tytuł:
swój chłop

witam wszystkich
dawno sie tu nie udzielalem ale skoro jest temat mi bliski bo lubie zarowno mercedesy i lowridery itp to dorzuce moje 3 grosze:

-sa rozne rodzaje lowriderow. takie ktore podskakuja wysoko to sa specjalne wersje robione na zawody, zwykle sa wybebeszone z wnetrza i innych zbednych obciazen poto zeby byly lzejsze, do tego wybiera sie zwykle stare modele na solidnej ramie ktora i tak jest dodatkowo wzmacniana. drugi rodzaj to sa samochody do crusing'u czyli powolych przejazdzek po miescie. maja hydrauliczne zawieszenie ale raczej do delikatnego regulowania a nie skakania. niezapominajmy ze w mercedesach mamy czasem NIVO wiec w sumie podobna sprawa.

-dyskusja o ingerencji w orginal na tym forum nie ma wiekszego sensu przez brak konstuktywnej polemiki. ale chcialbym tylko zwrocic uwage ze przerobki z zaprezentowanych zdjec i innych powinno sie podzielic na trzy rodzaje:
1 takie kiedy ktos stwierdza ze jego auto jest za malo fajne i trzeba je polepszyc( 107-cadillac, albo w123 z przodem od CLK) i tego nie pochwalam
2 takie kiedy ktos docenia swoje auto i chce jeszcze je dostosowac do siebie( np ta 114 lowrider czy w113 hotrod) -pochwalam
3 i wszelkie przerobki z lat 80tych - takie byly czasy i taka moda.
wrzucanie wszytkiego do jednego worka jest dla mnie przesada.

- wszystkich ktorzy twierdza ze tworcy lowriderow to "istoty poniżej poziomu człowieka pierwotnego" zapraszam na strone tworcow tej 114 gdzie sa pokazane prace nad tym autem
http://www.low-mercy.com/resto/restauration.html
ta 114 wyglada teraz lepiej niz niejedno auto z tego forum.

- a tak wogole to niech kazdy sobie robi ze swoim autem co mu sie podoba, nam nic do tego. ja cenie orginalnosc ale jak bede mial troche $$ zrobie sobie takie autko (najlepiej w108) w takim stylu:

http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1109424289_131.jpg

Obrazek

Tytuł:
swój chłop

WOW. Piękna piękna i jeszcza raz piękna.

C126 E56

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

W 108 byłby super gdyby miał zwykłe klosze (ewentualnie z czerwonymi kierunkowskazami, ale te oryginalne), normalne zawieszenie i kierownicę po lewej stronie [zlosnik] .
W ogóle mi się nie podoba to W 111 coupe. To jest auto zabytkowe, prawdziwy oldtimer, a tu zrobiono z niego "festyn" :x [no] .

Mam poważne wątpliwości co do tego na jakim forum przebywam :-? :( :roll: . Do tego ten wątek jest w Mercedesie, a tu tematy o lowriderach nie przystoją :-? :x :roll: . Myślałem, że Forumowicze (przynamniej wiekszość, a już w szczególności Klubowicze) ponad wszystko cenią oryginalność (fabryczną, a nie w rozumieniu indywidualnej - zmian takich aby samochód był jedynym egzemplarzem w swoim rodzaju na całym świecie, czyli co raz bardziej popularnego tuningu [puke2] [puke3] [puke4] ), ale widzę że się myliłem [wstyd] . Do tego jeszcze to podejście, aby wszystko zrobić jak najtaniej, pokleić gumą do żucia i powiązać na sznurek [nnn] . Jestem zdegustowany [chory] [oslabiony] .

Bardzo proszę Moderatorów o zamknięcie wątku, bo o gustach się nie dyskutuje, albo przynajmniej proszę przenieście ten wątek do Hydeparku...

Ostatnio zmieniony sob lut 26, 2005 4:08 pm przez Mitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

A jeszcze wracając do tej /8 to przejrzałem o nim stronę i tak naprawdę tapicerka jest czerwona :

Obrazek

Właściciel napisał że po prostu jego cyfrówka pogubiła kolory ;) :
"The red LEATHER intirior is actually real bright red, like on the picture
you did see before. It is my digi-cam that messed it up."

BMW E32 '89

Tytuł: Re: .
kombatant
Awatar użytkownika

Moze faktycznie troche przesadzilem z tym czlowiekiem pierwotnym i przyznaje sie ze nie wiedzialem, ze nie kazdy lowrider skacze, i troche mnie przekonaliscie. Co nie zmienia faktu ze zdecydowanie nie podobaja mi sie te auta.

Mar3ko pisze:
Bleee, ale mam kaca [szalone]

Ja też [szalone]

Tytuł:
wiarus senior

Mi się te lowridery na bazie MB nie podobają ale nic do tych ludzi nie mam doputy dopuki przerubki są odwracalne :roll:

Tytuł: .
swój chłop

Mitu poczułem się lekko urażony Twoją wypowiedzią. Pamiętaj, że na forum są także ludzie użytkujący MB i mnie patrzą na odrestaurowywanie danych aut za bardzo duże pieniądze. Ale cenią te auta za funkcjonalność i nie zawodność i będąc na forum, chcą dowiedzieć się czegoś o swoich autach, podyskutować na ich temat, chcą uzyskać pomoc przy naprawie, czy innych rzeczach związanych z MB. I mówisz iż o gustach się nie dyskutuje i prosisz o zamknięcie wątku, a wyżej sam negujusz to co mówisz. Mianowicie oczerniasz te lowridery (które akurat dla mnie są zrobione na bardzo pzyzwoitym poziomie i MI akurat takie auta się podobają) bardzo źle, a nawet oczernaisz, a później piszesz i o gustach się nie dyskutuje.
Więc pytam się Ciebie dlaczego tak źle potraktowałeś te auta skoro wg. Ciebie o gustach się nie mówi.
Dziękuje i przepraszam jeśli kogoś uraziłem tym postem.

w123 200D 1984 sprzedany

wersja taxi, ale nie na taxi:)

"Kość słonia"

w123 240D 1979

ale już na częściach...

Tytuł:
swój chłop

Do Kolegi Mitu - jeżeli o gustach się nie dyskutuje to nie dyskutuj a nie powybrzydzasz że lowridery są bee i wszystko co nieoryginalne bee i prosisz o zamknięcie wątku beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehehe.

C126 E56

Tytuł: Re: .
wiarus senior
Awatar użytkownika

Mar3ko pisze:
Mitu poczułem się lekko urażony Twoją wypowiedzią.

Wybacz, nie miałem zamiaru nikogo urazić :roll: .

Mar3ko pisze:
Pamiętaj, że na forum są także ludzie użytkujący MB i mnie patrzą na odrestaurowywanie danych aut za bardzo duże pieniądze. Ale cenią te auta za funkcjonalność i nie zawodność i będąc na forum, chcą dowiedzieć się czegoś o swoich autach, podyskutować na ich temat, chcą uzyskać pomoc przy naprawie, czy innych rzeczach związanych z MB.

Tutaj to nie rozumiem do końca o co Ci chodzi :-? . Np. MB W 123 pełni (niestety) rolę "woła roboczego", bo jest tani w naprawach i eksploatacji. Podejście takie mało ma jednak wspólnego z pasją i zamiłowaniem do starych aut, a to (chyba) jest forum Miłośników starych MB? Lowrider z funkconalnością to nie ma za wiele wspólnego (tak mi się przynajmniej wydaje). Skrytykowałem naprawy po najmniejszej linii oporu, bo bardzo nie lubię "dziadowania" i oszczędności za wszelką cenę. Denerwuje mnie podejście typu: "gdzie zrobić to najtaniej"! Czemu prawie nikt nie pyta gdzie zrobić to dobrze :-? :( :x ?! Wybacz mi, ale nie bedę takich praktyk pochwalał.

Mar3ko pisze:
I mówisz iż o gustach się nie dyskutuje i prosisz o zamknięcie wątku, a wyżej sam negujusz to co mówisz. Mianowicie oczerniasz te lowridery (które akurat dla mnie są zrobione na bardzo pzyzwoitym poziomie i MI akurat takie auta się podobają) bardzo źle, a nawet oczernaisz, a później piszesz i o gustach się nie dyskutuje.

Rozumiem, że zarzucasz mi hipokryzję. Wydaje mi się, że źle mnie zrozumiałeś. Nie zaprzeczam sam sobie. Proszę o zamknięcie wątku, bo uważam za bezsens dyskutowanie o tym które przeróbki są fajne, a które nie. Swoją wypowiedzią i oceną chciałem tylko dać na to dowód. Nie jest to forum tuningowe, a tu masz fragment tekstu ze strony tytułowej:
"Trudno zaprzeczyć, iż W114/115 to ostatnie z rodziny Mercedesów, które łączą w sobie nowoczesność technologiczną ze starą klasyczną elegancją.
Chociaż jeździ ich jeszcze dość dużo warto już teraz, naszym zdaniem, pielęgnować te auta. Nie jest to bowiem zwykły samochód, jest to samochód z duszą."
Nie wiem co Ty rozumiesz pod pojęciem "pielęgnować", ale mam nadzieję że nie obniżanie zawieszenia, "dymienie" lamp czy zakładanie 17 calowych felg, itp.

Mar3ko pisze:
Więc pytam się Ciebie dlaczego tak źle potraktowałeś te auta skoro wg. Ciebie o gustach się nie mówi.

Dopóki Wszyscy byli na tak to wszystko było ok. Jeśli Jedni wyrazili swoje przychylne opinie to czemu inni nie mogą skrytykować? A czemu Ty tak dobrze potraktowałeś te samochody? Dlatego, że Ci się podobają, a ja tak źle je potraktowałem, bo mi się nie podobają. Właśnie dlatego uważam, że o gustach się nie dyskutuje. Moja wypowiedź miała to tylko potwierdzić, co się stało w chwili gdy napisałeś swojego posta.
Nie mam zamiaru Cię przekonywać do oryginalności i mam nadzieję, że Ty nie masz zamiaru mnie przekonywać do lowriderów. Daremny to trud. Jednak jest to forum Miłośników, a nie Tuningowców. Poza tym temat jest w Mercedesie, a nie w Hydeparku.

Mar3ko pisze:
Dziękuje i przepraszam jeśli kogoś uraziłem tym postem.

Mnie nie uraziłeś.

art pisze:
Do Kolegi Mitu - jeżeli o gustach się nie dyskutuje to nie dyskutuj a nie powybrzydzasz że lowridery są bee i wszystko co nieoryginalne bee i prosisz o zamknięcie wątku beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehehe.

Na wstępie dziękuję Ci, że mnie wyśmiałeś. Co do oryginalności to uważam, że w przypadku MB nie trzeba poprawiać fabryki. A co do dyskusji o gustach to proszę przeczytaj moje sprostowanie dla Kolegi Mar3ko.

Powtarzam moją prośbę o zamknięcie wątku lub przeniesienie go do Hydeparku, bo tutaj lowridery nie przystoją.

P.S. Mam nadzieję, że to forum pozostanie forum dla Miłośników starych MB :roll: .

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

[brawo] Mitu!

Spokojnie i elegancko [ok]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00