Bukol pisze:
Panowie - wprowadzacie kolegę w błąd.
Wychodzi na to, że ćwierć wieku, to za młao na naukę czytania
jahhoo pisze:
aaaaaaa i jeszcze jedno.....
dzieki Wookee mam rozkodowane kody ale:
1) wiemy juz, ze halogeny sa nie oryginalne ale wlacznik halogenow nie jest dostawiany tylko oryginalny? Ktos sie w to bawil?
Włącznik halogenów jest IMO sprzeżony w tym okrągłym na lewo i w dół od kierownicy. Osobno?
jahhoo pisze:
2) szyberdach z oryginalnym wlacznikiem na desce (elektryczny) - wedlug tego co podal Wookee nie powinno go tam byc!!!!
Moze ktoś się naprawdę solidnie postarał?
jahhoo pisze:
3) glosniki 4 sa ale anteny elektrycznej nie ma

- znacvzy teraz jest ale dostawiana przez poprzedniego wlasciciela...
To jest sosunkowo drobny mechanizm i można go łatwo wyjąć. Ja np. mam najprawdopodobnije zmieniony - Hirschman, ale nieco młodszy.
jahhoo pisze:
4) pozostale wyposazenie sie zgadza tylko mam pytanie - czy w kodach nie ma rodzaju tapicerki??
Nie wiem. Jeden numer mógłby być tapicerką - masz tam na początku. Porównaj ten kod z wyposażeniem.
jahhoo pisze:
5) no i kolejny brak jaki mi sie teraz przypomnial - niemiec zrobil takie zabezpieczenie (wg sprzedajacego) ze na przewodzie zasilajacym pompe paliwowa (w bagazniku) jest bezpiecznik - czyli zeby jechac trzeba ten bezpiecznik wlozyc.... no i to by nie byl problem tylko..... tego zasilanie nie odcina zaplon czyli jak bezpiecznik jest wlozony pompka caly czas pracuje!!!! Czy to nie oznacza, ze zasilanie pomki nie jest oryginalne tylko podpiete pod jakis taki przewod w ktorym caly czas jest prad????
Czy jest to wielki problem elektryczny - elektryki sie najbardziej boje
Nie wiem. IMO, normalnie to pompa włącza się wraz z resztą samochodu a zapłon na końcu.
jahhoo pisze:
6) jak na 100% (przy tym mrozie) sprawdzic klime
Wstawić do pomieszczenia o temp. 25°C i odprowadzić spaliny na zewnątrz
Wziąć gościa od klimy, nabic całość do końca lub azotem i szukać wycieków + sprawdzić czy działa tam pompa ("nurnikowa" lub jakoś tak wg Stomka)