M102 pali dużo gazu nawet w wersji 1,8 i dlatego wolę M103.[/quote]
Moja 124TE motor 102 w automacie pali średnio 13 litrów i nigdy nawet na autobanie przy 160 km/h nie przekroczyła 15 a przy jeżdzie wycieczkowej potrafi 11 posiada instalacje BRC i po 20 000 km jestem w pełni zadowolony ta ślicznotka to móje piąte auto na gazie i uważam że najważniejsze jest aby ten co go montuje był pewny tego co robi i potrafił udziekić zwykłemu użytkownikowi odpowiedzi na pytanie co by było gdyby:
Kiedy kupiłem moją Mercedes i pojechalem rozejżeć się za instalacją większość zakładów stwierdziło że to nie będzie chodzić (no i dobrze bo to mialo jeździć
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
) reszta uważała że nie ma problemu że to normalne auto i będzie dobrze ,ale żaden nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie co by było gdyby strzelił w filtr powietrza ( może poza jednym który nie chcial się podjąć i powiedzał że jak strzeli to go pan przywieziesz na lawecie bo ani na gazie ani na bęzynie nie pojedzie) pozostali twierdzili że nie ma prawa strzelić . Jakoś nie bardzo chcialo mi się wierzyć że nigdy nie strzeli (astra 1,8 ECOTEC strzelała jak diabli a lanos 1,5 ETEC jak strzelił to nie tylko filtr się rozleciał ale powylatywały jakieś zaślepki w kolektorze i przez dobra chwilę nie mogłem ujażmić wysokich obrotów ) i dlatego szukałem tak długo aż znalazłem warsztat którego właściciel udzielil mi instruktarzu co ewentualnie zrobić gdy moje auto się zakatarzy i poprostu kichnie
Dlatego bez względu na to jaki to silnik radził bym dobrze wybrać zakład montujący lpg najlepiej polecony przez kogoś kto tam montował gaz do swego auta (najlepiej z takim samym motorem jak twój) i jest zadowolony . Wszystkie moje zagazowane auta miały inne instalacje i były montowane w różnych warsztatach .Bo o ile ECOTEC opla i ETEC daewo to motory bardzo zbliżone to K-E Jetronik to zupełnie inna para kaloszy Życzę więc owocnych poszukiwań wyspecjalizowanego warsztatu i myślę że bardzo pomogą ci rady bliżej ciebie mieszkających forumowiczów . Pozdrawiam